divendres, 14 de desembre



Avui li toca el post del dia a una figura molt de casa nostra i que no pot faltar a cap pessebre: El Caganer



Totes les dites assenyalen el caganer com la figura més característica dels pessebres catalans. Es diu que el seu origen es remunta al segle XVII o al XVIII, i que, al començament, no només era una figura del pessebre sinó que també tenia una funció decorativa.
El caganer, que fertilitza la terra a la seva manera, es considerava un símbol de bona sort i d'una mica de rauxa. Avui se'l representa amb 1.000 vestits: pot anar de guàrdia civil o de polític, de jugador del Barça o de l'Espanyol…
(extret de la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona dedicada al Nadal)




La veritat és que es tracta d'una figura curiosa i que normalment ens provoca una rialla a grans i petits. Quan es passa per davant d'un pessebre, tothom busca el caganer , i si nó fixeu-vos hi!

Un parell de propostes al voltant del pessebre i del caganer. La primera ,una pàgina web on trobareu caganers de tots tipus, fins i tot fins per encarrec . La segona, féu un pessebre virtual perquè si encara no teniu fet el de casa hi aneu agafant pràctica.

Comentaris

  1. Més curiós es un comentari que ca fer en Sergi Pàmies que em va fer adonar que tota la tradició catalana té un sentit escatològic...

    ResponElimina
  2. Jo t'aporto un altre pessebre virtual. El va fer com a Nadala l'Edu i s'assembla bastant al que tu has linkat.
    http://eduard.barrobes.com/pessebre/index.html

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars