Calendaris, calendaris i més calendaris

Segons la Wikipedia:

En la religió cristiana, s'anomena advent el període de desembre previ a Nadal. Dura quatre setmanes que es poden marcar amb espelmes. És la preparació espiritual per a una de les festes més importants del calendari cristià.Durant aquest període és quan es dóna menjar al tió de Nadal. En la tradició anglosaxona que s'està imposant, hi ha calendaris infantils amb xocolates que es mengen cada dia.En el segle XIX, a Baviera (Alemanya), durant els dies d'advent, dia a dia, es recordava l'arribada del Nadal amb espelmes, traços de guix o decorant els dies del calendari amb guarnicions nadalenques.

El primer calendari d'advent que es coneix era del 1851 i es va pintar a mà.El 1908, Gerhard Lang edità el primer calendari d'advent imprès, que va tenir molt d'èxit. Contenia 24 estampes com petites postaletes, on normalment hi havia un personatge religiós dibuixat: sants, la Mare de Déu, etc., que cada dia s'anaven enganxant al calendari.Més tard, per allà els anys 20, s'incorporaran en els calendaris d'advent 24 finestretes, una per a cada dia, a darrere de les quals s'amagaria una xocolatina.

No sé si acostumeu fer calendari d'advent però uns mostro unes quantes propostes , a més de si voleu acompanyar-me amb aquest virtual. Tot i que ja aneu tard, encara sou a temps de comprar-vos un calendari d'advent i començar a obrir finestretes. Hi ha els més habituals els de xocolata que podeu trobar a qualsevol supermercat. Si voleu que la xocolata sigui de més qualitat sempre podeu buscar alguna pastisseria o un xocolater que ne faci de creació pròpia o fer-lo vosaltres mateixos i omplir-lo de la xocolata que més us agradi. Fent una volta per Internet també he trobat altres calendaris que no tenen res a veure amb la xocolata ( per trobar l'enllaç clicar la foto)



Nosaltres com que som xocolaters busquem el clàssic; però ja veieu que n'hi ha per tots els gustos. En teniu algun a casa? Quin teniu?

Fa un any


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars