1 de novembre

Quan comença el Nadal? Quan ho diu el Corte Inglès, quan s'encenen els llums de Nadal dels nostres pobles i ciutats, quan fem l'arbre i el pessebre... hi ha moltes opcions possibles, i la meva és quan em menjo la primera presa de xocolata del calendari d'advent.

Aquestes coses amb els anys van canviant, quan era petita no hi havia calendari d'advent a casa. El Nadal començava el cap de setmana que decidíem fer el pessebre. Era tot un esdeveniment: anar a buscar molsa. Ser capaç d'arrencar-ne un bon tros sense que es trenqui té el seu mèrit. Ja sé que ara no es pot arrencar molsa, ni recollir grèvol, ni suro . Quan jo era petita es podia fer, d'acord d'això ja en fa uns quants anys, i si us he de ser sincera era molt divertit. Primer de tot havien d'anar en cotxe a bosc i triar tots els elements que ens permetessin fer el pessebre: suro per les muntanyes, molsa pels prats, branquillons de bruc i grèvol per fer els arbres. També calia recollir pedres de riu i sorra. La sorra la utilitzaven com a base, i les pedres per contenir la sorra dins la superfície destinada al pessebre, que tot sigui dit amb els dies acabava per terra. Amb tots els estris necessaris i amb la caixa de les figures recuperada del prestatge més alt de l'armari de l'entrada; ja podia començar al Nadal .A partir d'aquest moment hi havia un munt de coses més a fer: l'arbre, adornar la casa, donar menar al tió, fer les felicitacions , la als reis... tot una feina !

Així doncs amb aquesta història dono per inaugurat el meu Nadal particular . A partir d'ara potser el Nadal ja no començarà ni amb el pessebre, ni amb la pressa de xocolata sinó amb la reobertura del Calendari d'advent virtual.


Quan comença el Nadal per vosaltres?



Avui fa un any

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars