Els canelons de la Carme

Avui tenim la col·laboració de la Carme de Col·lecció de moments que s'ha deixat embolicar per nostres demandes. Fa un mix de dues de les seves passions: els dibuixos que tant ens agraden i la cuina, gràcies Carme!



Els canelons de Sant esteve, són tradicionals perquè s'acostuma a aprofitar el que ha sobrat del dia de Nadal. La carn d'olla o bé el capó o gall d'indi. En aquests canalons hi posarem la pilota de la carn d'olla i una mica de capó o pollastre.


Canelons de Sant Esteve
Ingredients:
30 làmines de canelons
200g de carns de vedella
200g de botifarra
50g de pilota de l'escudella
200g de carn del gall d'indi o capó de Nadal
100g de formatge ratllat
1 ceba
Sal i oli.

En una cassola amb força aigua, sal i oli, coeu la pasta dels canelons durant ¼ d¡hora aproximadament. Deixeu refredar i escorreu-la. En una altra cassola feu rostir les carns amb oli i la ceba tallada a trossos grossos. Quan sigui una mica rossa la carn hi afegiu un raget de conyac i ho deixeu rostir bé. Afegiu-hi la pilota i el capó uns minuts abans d'acabar el rostit. Tritureu tota la carn amb la ceba i el seu suc. Amb aquesta pasta farciu els canelons, els enrotlleu i els cobriu amb la beixamel. Ratlleu una mica de formatge i espolseu-lo per obre la salsa. Enforneu-ho durant uns minuts fins que quedi els formatge daurat.

Per la beixamel:
1,5l de llet
100g de mantega
100g de farina
1 ceba petita
Sal

En una cassola no gaire fonda, feu-hi fondre la mantega, hi afegiu la ceba molt triturada, ho deixeu ofegar sempre amb foc moderat, ja que la mantega es crema amb molta facilitat. Hi afegiu de seguida la farina, la llet calenta sense parar de remenar amb la vareta perquè la salsa agafi textura i suavitat. Ho amaniu amb sal i nou moscada.


I ara, després d'aquests deliciosos canelons de la Carme, només cal menjar xocolata de postres.


Comentaris

  1. Disculpeu-me... ja sé que la gent diu que "el menjar virtual no s'acaba mai" i coses així... però jo sóc la primera en entrar i, per si un cas, m'agafo una generosa ració d'aquests deliciosos canelons!! :-))

    Els que vinguin després ja veurem si els en queden hehehe

    Mmmmm... boníssims, boníssims!! :-))

    ResponElimina
  2. Sort que sóc el segon i encara els puc tastar, que quan l'ASSUMPTA ha dit que n'agafa una "generosa ració" ho ha dit en "serio" eh! :-DD

    Encara que, com tothom sap, els millors canelons són els de ma mare aquests no es queden gens al darrere, són realment boníssims, boníssims. :-))

    ResponElimina
  3. Hehehe MAC, repetim? ;-) A mi m'és igual que sigui per esmorzar, eh? que jo el cafè amb llet ja me l'he pres fa molta estona i ja tinc gana una altre vegada :-DD

    ResponElimina
  4. Va repetim!!.
    I si després no tenim gana per dinar no passa res que hi ha un refrany que diu: "No comer por haber comido? No hay nada perdido!" :-DD

    ResponElimina
  5. No n'heu deixat ni un! I ara què sopo?

    ResponElimina
  6. Hehehe els canelons virtuals s'han reproduït i ja torna a estar la safata plena ;-)))

    Estan deliciosos!!!

    ResponElimina
  7. Torna a estar plena?. Doncs, amb el vostre permís, n'agafo un altre plat per berenar.
    MIREIA, aquests quatre més ben gratinats queden reservats pel teu sopar, eh! :-))

    ResponElimina
  8. Ok, ja tinc sopar. També m'agafo una copa per postres

    ResponElimina
  9. No podia faltar en aquest calendari d'advent, la nota culinària que ens has presentat, Carme. I com tot el que ens ofereixes, està molt ben preparat i fet amb estimació per que els altres en gaudim. Segur que estan boníssims aquests canelons de Sant esteve tan nostrats. Una abraçada.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars