Fires de Nadal.

Cada any durant el desembre es celebren un munt de fires i festes relacionades amb Nadal. D'aquestes n'hi ha de moltes menes, les que només duren dies, les que duren una setmana, les que ho fan pràcticament un mes... En podeu trobar de totes mides i colors; de grans, petites, multisectorals, del cagatió, de l'avet, del torró, de medievals... Per anar-hi calen alguns requisits i el principal és la paciència. No sé que ens passa a tots plegats per aquestes dates que ens entra la dèria compradora i són capaços d'estar tot un matí a una fira en un petit poble de muntanya on venen formatges artesans al costat de molsa i figuretes passant un fred de mil dimonis i la mateixa tarda acabar dins d'un centre comercial dubtant entre la Play 3 amb sensor de moviment o la Wi amb el Wi-fit per posar-nos en forma. Fem el que fem , sempre ho trobem tot de gom a gom i tot i saber que estarà com un ou, que a qui se l'hi ocorre anar a comprar per aquestes dates caiem tots de quatre potes i any rere any, no hi ha maneres...

Aquest any no podia ser menys i alguna o altra fira calia visitar – els centres comercials els deixarem per més endavant- i la fira afortunada ha estat:

Fira de l'Avet d'Espinelves


Com que som previsors ens hem aixecat d'hora i a les 10 en punt ja havíem arribat al poble. Com cada any, als carrers estrets s'apilen les paradetes de productes tradicionals, i només d'arribar ja trobes les paradetes d'avets. La fira és de l'avet, tot i que no representen ni el 10% de les parades encara manté el nom. Aquesta fira no té res a veure en la que recordo quan era petita, quan encara no hi havia l'eix transversal i calia fer tota una carretera de corbes per arribar el poble. Llavors, per la dificultat de l'ascensió no hi havia tanta gent, ni tantes parades. Això sí, no podies passar per la fira sense parar-te a comprar coca. Aquella coca rodona, ensucrada i calenta que et permetia escalfar-te les mans mentre menjaves. Ara és bastant més complicat, i aconseguir una coca pot representar una estoneta de cua davant del forn. D'aquelles excursions no en recordo masses coses, no recordo si hi compràvem o no l'avet, ni si hi havia parades de productes artesans... recordo la coca i el fred a les mans. Suposo que l'edat també hi fa i que els 25 anys de diferència entre aquests record i els actuals ajuden. Tot i així, sempre ve de gust un passeig per una fira, firar-te (quina paraula més maca!) en qualsevol de les paradetes i tornar a casa amb una sensació que és més Nadal.



Ja us he fira't aquest any o encara no. Pels que no hi hagueu fet o vulgueu repetir a aquesta pàgina hi trobareu totes les fires i festes del mes de desembre.












Si heu estat bons i heu arribat fins aquí preneu la xocolata , si sou més bons i ens expliqueu algun record en podeu prendre dos.


Comentaris

  1. M'encanta aquest post!! I com m'agradaria poder menjar ara mateix una coca d'aquestes que dius mentre passejo per la Fira... M'aturo una estoneta a mirar aquest senyor que fa cistells... potser compraré una figureta nova pel pessebre i algun detallet d'artesania per regalar per Reis ;-)

    L'enllaç a les fires està molt bé!! :-)

    (Agafo una xocolatina d'aquestes que queden en primer pla, amb arbre inclòs hehe)

    ResponElimina
  2. Sempre m'han agradat aquest tipus de fires, està molt bé passejar-hi i aturar-se a veure la feina dels artesans.
    Clar que no sempre ho pots fer, com tu apuntes, moltes vegades les aglomeracions i les cues t'impedeixen gaudir-ne al 100%.

    ResponElimina
  3. El post és atractiu, fa venir ganes d'anar a moltes de les fires (sí que n'hi ha!!). La Medieval de Vic em va agradar molt, em queden pendents la majoria, espero cada any poder anar com a mínim a una.
    I les xocolates cada vegada tenen un aspecte més temptador! mmmm

    ResponElimina
  4. Si que sou matiners! No hi he anat mai a la fira d'Espinelves. Dius que no només hi ha avets? Doncs com a compradora compulsiva potser que millor no hi vagi, em tira, però intentaré estar-m'hi!!!

    ResponElimina
  5. Assumpta: la venen tot l'any aquesta coca i és boníssima ( o potser és l'efecte del fred)

    Mc: llàstima de la gent... sembla que tots pensem en anar-hi els mateixos dies

    Ju: la de Vic és molt xula també

    Joana:hi ha més coses que avets , dona!

    ResponElimina
  6. Són boniques aquestes fires. Fan molt Nadal. Ara bé, a vegades les multituds t'impedeixen gaudir-ne com t'agradaria. Un bon post!:)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars