Ja teniu el vostre calendari d’advent?

L'advent és el període que compren els 4 diumenges previs al Nadal. És l'inici de l'any litúrgic per la majoria d'esglésies cristianes i és l'espera i preparació d'arribada de Jesucrist. Durant l'advent, en algunes cultures anglosaxones es prepara a cada llar una corona de flors, anomenada corona d'advent, amb 4 espelmes,.Se n'encén una cada diumenge d'advent. Hi ha una petita tradició que cada una d'aquestes 4 espelmes s'assigna una virtut que s'ha de millorar en aquesta setmana, per exemple: la primera, l'amor; la segona, la pau; la tercera, la tolerància; i, la quarta, la fe.
En el segle XIX, a Baviera (Alemanya), durant els dies d'advent, dia a dia, es recordava l'arribada del Nadal amb espelmes, traços de guix o decorant els dies del calendari amb guarnicions nadalenques. El primer calendari d'advent que es coneix era del 1851 i es va pintar a mà. El 1908, Gerhard Lang edità el primer calendari d'advent imprès, que va tenir molt d'èxit. Contenia 24 estampes com petites postaletes, on normalment hi havia un personatge religiós dibuixat: sants, la Mare de Déu, etc., que cada dia s'anaven enganxant al calendari.


Més tard, per allà els anys 20, s'incorporaran en els calendaris d'advent 24 finestretes, una per a cada dia, a darrere de les quals s'amagaria una xocolatina. Tot i no ser una tradició catalana , el calendari d'advent ha arrelat amb força. Potser perquè no compateix amb cap de les nostres i és fàcil compatibilitzar-la amb el nostre tarannà. Una altra raó per aquesta implantació és que es tracta d'una tradició taaaant dolça. A qui no li agrada una bona presa de xocolata ?

Després de cantar-vos les virtuts del calendari d'advent, la pregunta és obligada; que en teniu? Com és? fet a mà, de compra, de roba, de paper.... Els calendaris d'advent deixen lloc a la imaginació, no només en la seva confecció sinó també en què podeu trobar sota cada finestreta. Aquí us deixem un parell d'exemples si sou dels que us agrada fer manualitats.



Si no teniu temps per embolicar-vos tant, sempre es pot anar al super i sinó el voleu prefabricat i no teniu temps , una idea fàcil. Agafeu un cordó o una mica de llana que faci de fil d'estendre roba. 24 sobres de colors i 24 agulles d'estendre roba. Només cal numerar els sobres i posar-hi una sorpresa a dins.



Ens ensenyeu el vostre calendari?

Si us heu portat bé i heu arribat fins aquí...



Comentaris

  1. La idea final de la llana amb els sobrets i les agulles d'estendre la trobo molt simpàtica per aquells que no tenen temps! Mai hi hagués pensat... Les agulles de colors, els números pintats amb gràcia i ja està...

    Agafo la xocolata que a mi també m'agrada! ;-))

    (Val, l'he agafat sense clicar els enllaços, però ara els clico tots, de veritat hehe)

    ResponElimina
  2. En un comentari a ca l'ASSUMPTA ja vaig dir que a casa no hem fet mai Calendari d'Advent de petits i tampoc en fem ara per tant no us en puc ensenyar cap.
    Però m'agraden aquests que has posat i jo si que he anat a veure tots els enllaços ABANS d'agafar la xocolatina, així que me n'emporto dues. :-DDD

    ResponElimina
  3. Jo tampoc he fet mai calendari d'advent. Fa dos anys en vaig comprar de xocolata pels meus nebots i s'em va passar de donar-los i la xocolata va caducar, no tinc perdó, ja ho sé.

    ResponElimina
  4. Sóc un negat per als treballs manuals, per això m'admira l'habilitat de les persones que aconsegueixen fer unes coses tan boniques de manera aparentment (només aparentment senzilles):)

    ResponElimina
  5. encara que ara ja no hi deixi gaires comentaris et vinc a veure cada dia... que consti! i de pas t'envio dos enllaços de calendaris d'advent. Un del 2008 amb fotos del Hubble http://www.boston.com/bigpicture/2008/12/hubble_space_telescope_advent.html
    i aquest altre http://www.zooniverse.org/advent

    ResponElimina
  6. jo de manualitats res de res negada total...la idea dels cordills amb les agulles d'estendre la trobo senzilla i alhora genial!

    ResponElimina
  7. Ostreeeeeees JORDI!! Magnífics els enllaços!! El primer és una passada!! El segon he volgut fer trampa i no m'ha deixat veure les imatges dels propers dies... aiissss ;-))

    ResponElimina
  8. Jordi: són genials els enllaços. Les imatges del Hubble són espectaculars. També he fet com l'Assumpta , he intentat obrir finestres queno toquen

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars