L'esperit de Nadal ?



 Com cada any el Calendari d’advent arriba a la fi. El dia de Nadal! A finals de novembre estava convençuda que aquest any no hi hauria calendari . Tothom estava molt enfeinat, jo no en tenia massa ganes i amb la crisis, l’esperit de Nadal es va fent petitonet... però només cal una petita flama, una espurna , en el nostre cas una imatge ( gràcies Assumpta ) perquè prengui una gran foc. Hem tingut post cada dia, fins i tot hi ha hagut dies que més d’un. Records , receptes, cançons, manualitats.. una mica de tot i molta xocolata. Que no falti!. 

Com cada any, també, no sé massa bé quin post fer el dia de Nadal. Som a la nit de Nadal, un quart de set per ser exactes, i estic escrivint el que em va venint el cap. Porto des del dia 2 donant-hi voltes i no aconsegueixo fer-lo abans del dia 24: és impossible. S’està convertint en una tradició. Aquest post sempre vol ser espectacular  i acaba sent un discurset meu sobre el Nadal. Aquest any he estat donant voltes a l’idea del Nadal i el seu esperit. Què és l’esperit de Nadal? Són els bons propòsits? És ser una mica més bona gent per uns dies? És cantar nadales, adornar la casa i  fer l’arbre? Crec que l’esperit de Nadal no existeix. Sí el que heu sentit, no existeix. Què hi ha de diferent per Nadal? Si treus la part consumista: els regals, els adorns i el menjar... què ens queda? Si ets catòlic encara tens on agafar-te però hi sinó? Els que som ateus, quina diferència hi ha amb el 17 de juliol? Cap ni una. L’esperit de Nadal no existeix! El Nadal és només una excusa, un pretext. Un pretext per recordar-nos una actitud vital, una manera de ser, un caràcter que es viu tot l’any i no només aquests dies. Ens recorda com d’importants són aquells a qui estimem, ens recorda que bonic que és fer quelcom de forma desinteressada per algú altre,  ens permet trobar l’excusa per reunir-nos al volant d’un bon àpat i allargar una sobretaula o expressar un bon desig . No ens mostra res de nou, però sí que ens recorda allò que de vegades  havíem oblidat, però això val la pena mantenir-lo. L’objectiu del calendari no és  cap altre, que recordem ,que compartim i en això sou uns experts. Moltes, moltíssimes  gràcies a tots i cadascun de vosaltres per portar la vostra flama, per compartir el vostre temps i per explicar-nos el vostres records. Qui més qui menys que ha passat per aquí ens ha deixat una part del seu passat, present o futur... moltes gràcies!


BON NADAL A TOTS!
 


 No us pensaveu pas que us deixaria sense xocolata, oi?






O potser sí que existeix i el pots trobar  passejant per qualsevol mercat?




Comentaris

  1. Bon Nadal a tothom!!!! I per ser l'últim dia m'emporto un bombonet... mmmmmmmmmmmmm

    ResponElimina
  2. Molt bon nadal a tothom!!!! (quin fart de dir-ho aquests dies... heheh). L'esperit de Nadal no existeix?? no m'ho havia parat a pensar mai! Jo crec que sí que existeix.... perquè durant aquests dies tots estem més sensibles, més remoguts i això al juliol no passa tan. Són aquestes dates, el Nadal, les festes on tothom representa que ha d'estar content i acompanyat... El que sí que hauríem de fer és mantenir l'esperit la resta de l'any!
    Quin fart de xocolata m'estic enduient aquests dies!!! heheheh! Moltes gràcies!!!!

    ResponElimina
  3. Snif, no sóc fora l'estel!!!
    BON NADAL i salut per seguir!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dafne, ho sento, hos ento, ho sento.... ara mateix hi vas!

      Elimina
    2. ja hi ets. Ho sento :( i mira quem 'ho vaig repassar. Sóc una despistada! Espero no haver-me deixat ningú més.

      Elimina
    3. Gràcies wapa, però no m'ho vaig prendre malament, vaig suposar-m'ho. Però agraïda per l'esmena on així m'ha permès ser entre vosaltres. De totes maneres, ja m'hi sentia!
      Un plaer haver format part d'aquest calendari d'advent!!!
      Petons i el millor per a tots nosaltres en aquest nou any que ja s'acosta sense fre!!!
      CARPE DIEM!!!

      Elimina
  4. BON NADAL A TOTHOM!! :-)))

    Ets una artista, MIREIA, aquesta estrella és preciosa!! No sé com l'has fet, però, sigui com sigui, en saps un munt!! :-)))

    Per cert, i tant que existeix l'esperit del Nadal, i aquest Calendari n'és una prova indubtable. 17.527 visites el mes de desembre, al moment que escric això... i un grup de persones pensant en preparar posts perquè agradin als demés ;-)) posts que facin somriure amb records infantils, que ens facin pensar i treballar l'enginy, menjarets i coses bones fetes a casa... ;-)

    Bona gent, ja podem començar a pensar per l'any que ve, que d'aquí onze mesos ja hi tornem a ser :-DDD

    ResponElimina
  5. Jo tampoc crec en l'esperit de nadal. En el meu cas es només es una excusa per trobar-me amb els familiars com a mínim un cop l'any i així sentir-me que no soc tan mal familiar.

    ResponElimina
  6. arribo el dia de Sant Esteve i ara llegint l'escrit....potser des del que dius potser si que no existeix l'esperit de Nadal o potser sí....però diria que sí que si existeix l'esperit de Nadal ....i t'ho dic jo que dubto ....fins el calendari del nadal vinent! Boons dies a tothom!

    ResponElimina
  7. Amb una mica de retard, però no podia deixar de passar per aquí per dir que l'esperit de Nadal existeix si nosaltres volem que existeixi. Una mica com aquest blog també, així que espero que ens hi trobem l'any que ve. Bones Festes!!

    ResponElimina
  8. Us vull felicitar, aquest any com espectadora i ho he passat molt bé amb el calendari, que és realment un trosset de tots.

    Salut!

    ResponElimina
  9. bon nadal!! i quin calendari d'advent més bonic ha quedat al final! Amb la meva parella sempre discutim això de l'esperit nadalenc.
    jo soc molt familiar, i m'encanta el nadal, però a ell no li agrada, diu que sembla que per aquestes dates senyalades si no tens on anar a dinar o a sopar ets menys feliç, i que molta gent no té la sort de tenir una familia on recolzar-se i això no fa que siguin menys. també diu que son dies on penses en els que ens han deixat, i sempre estàs més trist. té una visió molt catastrofista.
    però de totes maneres, el nadal per mi es alegria!
    BONES FESTES ( que encara en queden!)

    ResponElimina
  10. Passo a misses dites, però no vull deixar de desitjar-vos (desitjar-te) un molt bon any nou!!! Tot i que en un principi aquest any vaig veure difícil participar al Calendari d'Advent... mira! al final em vaig empescar un petit post! Un plaer col·laborar-hi!

    Salut a tothom!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars