Regalets dolços

Aquesta és una  època de molts regals i no sempre cal comprar-los. Unes galetes dolcetes i fetes amb tot l'amor del món també poden ser un detall per posar a taula sobre el plat de cada comensal  perquè després del pugui emportar a casa. 



Us deixo doncs, la recepte de les pastes de te amb ametlla. Jo l''he fet amb la Themomix però es pot fer perfectament barrejant a mà o amb un minipimer.

Ingredients:
  • 100 grams de farina d'ametlla
  • 300 grams de  farina per reposteria
  • 170 grams de mantega pomada
  • 1 ou
  • 130 grams de sucre.


Cal barrejar tots els ingredients. Si es fa amb Themo són 20'' velocitat 6. Si es fa a mà jo començaria barrejant l'ou i el sucre amb unes barnilles i deprés  hi afegiria les farines. Finalment amb  les mans aniniria incorporant mica en mica la mantega. Ha de quedar una massa una mica enganxosa, no eslàtica. Cal fer-ne una bola , embolicar-la amb paper film i cap a la nevera durant un quart d'hora

Mentrestant podem escalfar el forn a 160º.  Quan tenim el forn a punt, treiem la massa de la nevera i l'estirem procurant que ens quedi d'un mig centimetre. Per estirar-la jo poso la massa entre dos papers de forn, o entre dos paper film perquè no s'enganxi al curró.  La tallarem segons ens agradi i l'enfornarem uns 15-20 minuts. Tindrem massa per unes quantes fornades. Cal mantenir-la a la nevera l'estona que no l'estem utilitzant.


A mesura que anem treien les galetes , les deixem sobre la reixa perquè es refredin. Un cop fredes es poden adornar com vulguem: glassa reial, xocolata, sucre glass... 


Si algú no l'hi agraden les galetes us deixo uns bombonets.






PS. Aquest post ha anat d'un pèl. Són les 11 i acabo d'acabar les galetes ! Ufff!

Comentaris

  1. Us ho recomano. El resultat es impresionant. Ja ho sé, no sóc objectiu, però han quedat molt bé!

    ResponElimina
  2. Uaaaaaaaaaaau!!! :-))

    Jo no m'atreveixo a fer-les (no sé ni què vol dir "mantega-pomada" ni tinc bàscula de cuina per calcular les quantitats... i tinc el forn espatllat (fa anys... ehem... jo no tinc la culpa que no em toqui la travessa... Ara em tocarà la Grossa de cap d'Any) però mirant aquestes teves no he pogut evitar somriure ;-)

    Ets tan delicada amb aquestes coses! Tan detallista! Cada any gaudeixo del teu post dels panellets i no tan sols de la seva perfecció sinó dels paquetets que fas, dels llaços que hi poses, de la tarja amb el nom... Ara, aquestes precioses galetes de Nadal, amb aquest "envoltori" no podien ser de ningú més que teves :-))

    Per cert, com he arribat primera (en MARTÍ no compta... ai, per cert, ara aniré a veure la solució del passatemps!) agafo GALETES i XOCOLATA!! :-DD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mantega-pomada, bàscula, forn ... ufff aquesta Grossa, ja ha volat! ;)

      Elimina
    2. Hahahaha sí, sí el forn nou també va "a compte" de La Grossa... ;-))

      Elimina
    3. La mantega pomada és fàcil ( només és mantega normal deixada fora de la nevera perquè quedi tova). El tema forn... ja és més complicat. A veure si La grossa col·labora

      Elimina
  3. Ho trobo una idea genial per fer un detall, és un regal que (jo almenys) segur que agrairia més que segons quina altra cosa.
    I, estic d'acord amb l'ASSUMPTA, no ens feu triar, home!. Jo també agafo galetes i xocolata. :-))

    ResponElimina
  4. recepta apuntada, tenen molt bona pinat i semblen fàcils de fer :)

    ResponElimina
  5. semblen molt bones aquestes galetes!!!!!

    ResponElimina
  6. es clar, es clar, canvia les galetes que porten sucre, pels bombons que també em porten, definitivament aquest nadal esteu fent un complot per matar als diabètics...

    ResponElimina
  7. A més de bones, tenen una presentació magnífica!

    Agafo galetes i xocolata també!
    Aferradetes :)

    ResponElimina
  8. Bones i acabades de fer! Moltes gràcies pel convit.

    ResponElimina
  9. A mi m'agrada tot o sigui que agafo una mica de cada.....Bines Festes

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars