La paradeta de Nadal


Durant el temps d'advent, la majoria de les entitats preparem celebracions, sortides, concerts,... Són dies esbojarrats per tots aquells que hi dediquem més o menys estona d'oci. Sovint anem atabalats quan hauria de ser moments de reconfort, de tornar-nos a situar i saber reconèixer el què ens mou.

Estic en una entitat de lleure. No tenim massa recursos i si moltes necessitats. Sobretot, en aquestes dates, que els infants visquin l'advent i el Nadal no només com les vacances d'hivern i els milions de regals i ja està. Sovint celebrem el Nadal amb altres centres de la mateixa entitat, passem el dia junts, intentem reflexionar una mica, cantar i menjar turrons, que estan ben bons!

Per altra banda, cert és que arreu d'Europa, una de les activitats boniques i vistoses de l'advent són els mercats de Nadal. Segur que a cada poble o ciutat en teniu alguna. No són centres comercials que intentin vendre a tort i dret, on el que més importi sigui el benefici, i en canvi si que ens donen la oportunitat de guarnir la casa, de mantenir petites tradicions al marge del capitalisme brutal.

En aquest sentit, a Sant Medir, com l'any passat, farem un mini-mercat de Nadal. El munten entitats de la parròquia i petits comerciants del barri. I amb els nanos hem decidit participar. Farem tallers per vendre objectes de regal i galetes de Nadal. I ja ho hem començat a preparar. No seran grans coses, ni l'objectiu és recaptar molts diners, però si ajudar-nos per poder anar de colònies. 

Així doncs, us animo a que els dies 18, 19 i 20 de desembre us passeu vora Sant Medir, a Sants, Barcelona, o a qualsevol altre dels mercats de Nadal que s'aniran posant. Segur que trobareu mil entitats que us somriuran per mostrar-vos el millor.

I per endolcir la passejada, una catània de Vilafranca!



Comentaris

  1. Els mercats de Nadal són una bonica tradició d'aquests dies, fa goig anar-hi i gaudir d'aquell ambient. El concert de Sant Esteve n'és una altra que, per poc que pugui, no em deixo perdre cada any.

    I, amb el teu permís, tampoc em deixaré perdre una d'aquestes catànies. :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat, el concert de Sant Esteve és un clàssic ben important. El vaig posar perquè és l'acte central de la coral d'uns amics i parlava de lo atabalats que hi anem. Jo, des de fa uns anys no me'l perdo pas!

      Elimina
  2. Els mercats de Nadal i les fires de Santa Llúcia són el mateix o què? Ja em veig l'any vinent fent un post sobre l'origen dels mercats de Nadal :P

    PD: Si continues amb aquest ritme McAbeu acabaràs l'advent amb uns quilos de més xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Passat festes començo el regim... :-DD

      Elimina
    2. Si, si, després de festes! ara, ni parlar-ne!!!

      El mercat de Nadal de BCN es diu de Santa Llúcia però desconec si a altres llocs se li diu així....

      Elimina
  3. Els mercats de Nadal sempre són molt bonics. He badat davant molts mercats de Nadal, m'encanta mirar i mirar...

    A veure si veneu força i teniu una bona ajuda per les colònies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De catànies no sé si podré agafar-ne només una... m'encanten!

      Elimina
    2. Estan boníssimes!

      segur que ens anirà bé, la gent del barri és fantàstica.

      Elimina
  4. Aquests mercadets sí que m'agraden!! La gent ben abrigada mirant a l'aire lliure per triar unes postals, un pont pel riu del pessebre, o una estrella per la cova... tantes coses fetes a mà per artesans que mai es faran rics però que hi posen tot el cor!

    Espero que molta gent vegi aquest post i s'apropin a fer alguna compra :-)

    Veneu galetes artesanes fetes per vosaltres mateixos? Llàstima de no viure a Barcelona i de poder anar-hi només molt de tant en tant perquè segur que us en comprava!! :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaja!... Ja hi som... Sóc l'Assumpta!

      Elimina
    2. Em poso la meva imatge normal i agafo un parell de catànies... hehehe... són tan bones!!

      Elimina
    3. Si, les fem naltres. Els animadors fem la massa, ells les tallen i decoren amb fondant. Vaig portar les de la foto per canviar el model xò vam decidir que els nens son poc manetes pel detall... així que les vaig posar aquí :)

      I tant que n'agafes un parell i tres!!

      Elimina
  5. M'encanten els mercats de Nadal, perquè se'n poden treure moltes idees senzilles per fer coses amb els més petits, mentre els grans ens ho passem també molt bé...
    Aquestes galetes diuen mengem , mengem!!!
    Bon vespre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenen la màgia de les coses senzilles. Estan boníssimes, les galetes

      Elimina
  6. Molt típic de Nadal. Saps que aquestes galetes que has penjat són moníssimes! Imatge google o les has fer tu, perquè si és l'última vull la recepte, són molt cuques.

    De catanies, com la Carme, amb una no en tinc prou. Sort que aquestes no s'acaben mai!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Imatge de google, no en tenia cap de les de l'any passat. Però et puc fer arribar la recepta per correu, són ben fàcils de fer.

      N'hi ha per tots, de catànies!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars