divendres, 14 de desembre de 2007

divendres, 14 de desembreAvui li toca el post del dia a una figura molt de casa nostra i que no pot faltar a cap pessebre: El CaganerTotes les dites assenyalen el caganer com la figura més característica dels pessebres catalans. Es diu que el seu origen es remunta al segle XVII o al XVIII, i que, al començament, no només era una figura del pessebre sinó que també tenia una funció decorativa.
El caganer, que fertilitza la terra a la seva manera, es considerava un símbol de bona sort i d'una mica de rauxa. Avui se'l representa amb 1.000 vestits: pot anar de guàrdia civil o de polític, de jugador del Barça o de l'Espanyol…
(extret de la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona dedicada al Nadal)
La veritat és que es tracta d'una figura curiosa i que normalment ens provoca una rialla a grans i petits. Quan es passa per davant d'un pessebre, tothom busca el caganer , i si nó fixeu-vos hi!

Un parell de propostes al voltant del pessebre i del caganer. La primera ,una pàgina web on trobareu caganers de tots tipus, fins i tot fins per encarrec . La segona, féu un pessebre virtual perquè si encara no teniu fet el de casa hi aneu agafant pràctica.