dissabte, 3 de desembre de 2016

Hi ha nens i nenes que necessiten una familia

Fem gran l'acolliment
Aquests dies que ens encaminen cap a Nadal , dia a dia .....destapant una finestreta més d'aquest calendari col·laboratiu d'advent no són planers ni fàcils per tothom .....hi ha moltes criatures petites de mesos fins a sis anyets que estan vivint en CRAES , centres residencials d'acció educativa , hi són perquè les seves famílies no poden, no volen ( hi ha casos) o no saben fer-se càrrec d'elles ....fins i tot algunes han patit negligències o maltractaments i aquestes criatures estarien molt millor acollides dins de famílies , famílies acollidores que voluntàriament es dediquen a fer de famílies substitutes .....molts d'aquest nens estan malalts o be tenen alguna discapacitat ......el Departament de treball, afers socials i famílies ha engegat una campanya .......us en copio un fragment del text :
"Actualment a Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores, amb les quals hi estan acollits més de 1000 infants. Però encara se'n necessiten moltes més, especialment per grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional. Actualment hi ha 100 infants de 0 a 6 anys amb aquestes característiques que estan a l’espera de tenir una família acollidora.
Les necessitats de l’infant i la situació de la seva família biològica defineixen la temporalitat de l’acolliment. Pot ser un acolliment d’urgència i diagnòstic, un acolliment simple, un acolliment permanent i també existeix l’acolliment de caps de setmana i vacances, per a infants més grans i adolescents."

Si feu un clic al text de sota el dibuix podreu anar a la pàgina on s'explica i tindreu més informació i també podeu
 informar-vos trucant 012 o través de les institucions col·laborades d’integració familiar (ICIF) que col·laboren amb l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA).

I ara us regalo uns bombons de xocolata blanca perquè penseu en  la possibilitat de ser família temporal d'algun d'aquest nens


"