dimecres, 7 de desembre de 2016

Fer postals de Nadal a casa.- Versió 2016

Un any més repeteixo secció. Es tracta de presentar-vos unes felicitacions de Nadal súper fàcils de fer, a veure si algú s'anima i s'hi posa! ;-)

Necessitarem cartolines de colors, amb estampats nadalencs, daurades, platejades, brillants, algun tipus de cola i una mica de cinta de regal ben primeta.


També alguna cosa per escriure (jo he fet servir plomí i retolador blanc)

Si teniu encunys amb formes rodones, estels, etc. us facilitarà molt la feina i sinó, us tocarà dibuixar (amb l'ajut d'un compàs, un got, una moneda...) i retallar amb tisores. Tardareu una mica més però us quedarà igual :-)

Comencem!!

He triat de base cartolines vermelles i verdes perquè (no sé el motiu) sembla que són colors molt nadalencs i perquè en tenia d'altres anys i així he pogut aprofitar-les. Llavors he retallat cercles de diferents mides. Aproximadament serien 6,5 cm,, 5 cm. i 3,5 cm. de diàmetre.


Llavors he anat enganxant les petites damunt les grans, alternant els colors


Després he tallat uns altres cercles en cartolina taronja i m'he armat de valor, agafant el plomí i la tinta per posar a prova les meves incipients habilitats cal·ligràfiques per escriure, a mà, un missatge de Bon Nadal. Aquí el meu material de "Cocoloko" amb la "xuleta" a sota per mirar de fer una cosa mínimament digna.Per anar enganxant els diferents cercles, he fet servir cinta adhesiva de doble cara, que és el que em va millor per les cartolines perquè no deixa gens d'humitat que pot arrugar el paper.


He acabat de decorar-ho amb estrelletes i cors tallats de cartolina brillant platejada i daurada llisa.Després, amb les mateixes cartolines, he fet un altre model, més fàcil encara. També he retallat cercles de cartolina i he muntat una mena de "bola" com les de decoració de les cases, amb el seu llacet i tot ;-) La gràcia està en el doble forat que he fet a la cartolina per poder passar la cinta, súper estreteta (deu fer 3 o 4 mm. d'ample) i fer el llaç


Finalment, amb retolador blanc he escrit el text "Jesús és nat" i he envoltat tota la postal d'un fals repunt perquè es vegi més ben acabada...


I ja està!! Espero que us agradin... i que també siguin del vostre gust, aquests bombonets nadalencs