dimecres, 15 de desembre de 2010

La casa del Pare Noel

Ahir, la Rosa ens va explicar una història sobre uns veïns tafaners que va tenir el Pare Noel... i que van provocar un canvi de domicili ;-)

Però... on viu actualment el Pare Noel? Doncs viu aquí:


A un lloc anomenat Rovaniemi, situat a la zona de Lapònia, a Finlàndia, tan sols 10 km. al sud del cercle polar àrtic. Imagineu quin fred?

Aquí podeu veure un petit vídeo de Rovaniemi:


Per aquests dies a Rovaniemi hi ha molta feina! Es reben milers i milers de cartes que s’han de llegir, classificar, preparar els paquets amb els regals...

La localitat té la seva pròpia oficina postal i us en volem explicar una característica molt maca. Grupets de sobres buits (és clar!) de cartes d’arreu del món rebudes per el Pare Noel son venudes per col•leccionar a benefici d’Unicef.

Foto Verònica


De la mateixa manera, el producte de la venda dels segells que es venen a la oficina postal (ha de ser xulo tenir una carta amb el mata-segells d'allí!), també va per donació Unicef.

Aquí us deixem uns enllaços interessants:

La seva oficina en directe, amb els nens que el visiten ara mateix.
La pagina oficial de la seva "oficina".
Per demanar una carta que enviaran amb el segell de la seva oficina.

Si, al reves, voleu escriure-li una carta, la seva adreça es:

Santa Claus
Arctic Circle
96930 Rovaniemi
Finland

o tambe:

Santa Claus,
Santa Claus Main Post Office,
FI-96930 Arctic Circle
Finland


I, com sempre, si heu llegit el post senceret, podeu agafar una xocolatina!Ah! i que no se m'oblidi donar les gràcies a la Vero per haver-me passat molta de la informació que conforma aquest post :-)