divendres, 20 de desembre de 2013

El quart reiI Jesus va nèixer en una establia. I els quatre Reis es dirigien des dels seus reialmes d'acord amb l'ànunci que l'àngel els havia fet. Melcior, Gaspar, Baltasar i Artaban.

Com? no sabeu qui és Artaban? Doncs era el Rei Mag que venia de més enllà de Betània i portava tres perles com a ofrenes al nen Jesús. 

Però a mig camí es va trobar amb un vell moribund que havia estat saquejat per uns bandits, i el rei es va aturar i va interrompre el seu viatge. Li va guarir les seves ferides i li va oferir una de les perles per ajudar-lo.

Els tres Reis l'esperaven a Borsippa on s'havíen de trobar tots però no podien esperar més i li van deixar una nota que deia: “T’hem estat esperant molt de temps i no podem retardar més aquest viatge. Segueix el nostre camí pel desert i guia’t per l’estel”.

Quan Atraban va veure la nota, va continuar en solitari el seu camí, però quan va arribar a Judea, tampoc va trobar ni als Reis ni al redemptor, sinó nombrosos soldats d’Herodes degollant nens, i en veure’n a un d’ells, que amb una mà sostenia un nen i amb l’altra brandava una espasa va oferir a un dels soldats una perla a canvi de la vida del nen.

Mentretant, Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar a Betlem i van trobar l'infant Jesús. Li van oferir els seus presents: incens, or i mirra. Però Jesús estava més capficat amb veure com remenaven la cua els porquets i els xais que no pas de l'olor de l'incens, la lluantor de l'or o el misteri de la mirra.

Artaban, per la seva part, tot amoïnat perquè havia perdut dues de les tres perles, va continuar el seu camí i va arribar a Jerusalem. Alla, en un mercat una filla estava sent subhastada per liquidar uns deutes del seu pare, Artaban s’apiada d’ella, i compra la seva llibertat amb la tercera perla.

Esgota't i trist per no poder oferir els seus regals al mesies, Artaban va arribar a Betlem, i amb l'estrella que el continua guiant, va trobar l'establia. Ja no eren els seus amics i no duia cap present. Tot avergonyit, es dirigeix a la menjador, mira el nen Jesús, Maria i Josep i els diu "Disculpeu-me, no he pogut arribar abans i no porto cap present per al vostre fill". Però Jesús, mira Artaban i somriu com no havia somrigut en cap moment.ps. Aquest conte, que darrerament té noves versions que diuen que Artaban va ser empresonat i que no va trobar Jesús fins a la seva crucifixió, fa molt de temps que l'expliquem als infants del nostre centre. Demà, també ho farem. I ho farem amb les ombres xineses que un amic va dibuixar fa molts i molts anys i que no perden ni un bri de la seva màgia.

Ah, i per cert, no us espanteu pas, avui també hi ha xocolata!


Fer postals de Nadal a casa (III)

Doncs sí... jo creia allò del refrany que diu "Qui dia passa, any empeny" i pensava que ja us estaríeu oblidant de les postals fetes a casa (al cap i a la fi, ja us vaig posar dos vídeos molt xulos) i que me'n podria "escaquejar" però no, no ha estat així.

Resulta que un Follet del Nadal que és molt trapella, va fer que, en programar el calendari, el dia 20 quedés vuit... Pobre dia vint! I, clar, no pot ser un Calendari d'Advent amb una casella sense res!!

Quina carona posarien els blogaires de bon matí quan anessin a agafar la xocolata i a veure el post del dia? Quina expressió de desil·lusió!... I això no es pot permetre! :-))

Bé doncs, anem a fer postals...

La meva idea era fer una "versió infantil" d'aquestes postals que estan de moda d'Scrapbooking... O sigui unes postals que es poguessin fer junt amb els més petits de la casa que haguessin de retallar i enganxar i amb materials molt més econòmics. Per començar, no sé si ho sabeu, totes les cartolines que fan servir els scrapbookeros són totalment ecològiques, lliures d'àcids i no sé què més. Jo he fet servir cartolines normals i corrents. Algunes de les sanefes i dibuixets emprats han estat impresos a casa en una cartolina molt fina (o un paper gruixut).


No sabia encara quins materials faria servir, així que he fet una fotografia a tot el que tenia com a "possibilitat" tot i que al final hi ha coses que ni les he tocat, com, per exemple, la llana.

Una de les coses que em feia més gràcia era utilitzar GOMA-EVA com a base, ja que és un material tou i es treballa molt bé ;-)

COMENCEM!!

1.- Agafem dos trossos de Goma-eva de la mida que volguem tenint en compte que aquesta postal s'ha de poder obrir i tancar.


La Goma-eva, si es doblega, no passa res, recupera la seva forma inicial. En canvi, si s'escalfa, pot canviar. Decideixo planxar-la perquè agafi la forma que vull (la planxo entremig d'un tovalló).

2.- Retallo la imatge que vull que estigui a la coberta, d'un munt que vaig imprimir ahir. En retallo dues, una per a cada postal i agafo també unes cartolines -també de l'Abacus- que tenen fons de colors.


3.- Aquestes cartolines són diferents per l'anvers que pel revers. Així doncs la faré servir en els dos sentits. Tallo una tira d'uns 7 cm. amb les tisores de zig zag.


4.- Col·loco un tros de la tira tallada a la coberta de cada postal i, damunt, enganxo la imatge que volia posar al davant. Queda així


5.-(Al llarg del dia d'avui aquest post s'anirà actualitzant fins arribar al resultat final ;-)

6.- Aaaaai!! Que em vaig deixar la xocolataaaaaaa!! Aquí està! ;-)


7.- Actualitzem. Són les 9:46. També vaig imprimir una mena de "pàgines" per escriure missatges (tot això surt buscant paraules com "free scrapbooking" o "scrapbooking print" i afegint "paper" o "labels" "ribbons" i au, anar passant hores hehe) Si som una mica "sexistes" podríem dir que aquí tenim dos models un més femení i l'altre més masculí... Evidentment, cadascú que triï el que més li agradi:


8.- Com a mi no m'agrada mai oblidar que el Nadal és, en primer lloc, una festa religiosa, hi vull posar una imatge d'algun naixement... per això també vaig buscar models per imprimir. De tot això es tracta de retallar els trossets que vulguem


9.- I com l'Scrapbooking és ple de nivells enganxats uns damunt dels altres, retallem també alguna campaneta, tros de sanefa, etiqueta...


10.- Ha arribat el moment de posar-hi una cinta. Compreu-la a la merceria de tota la vida, que les venen per metres i mig metre de cinta com aquesta us pot costar 60 o 70 cèntims... A una botiga de Scrap no vull ni pensar-ho ;-))


11.- Amb una màquina de fer forats normal i corrent foradem la postal en la manera que es veu a la foto i anem enganxant tots els elements...


12.- Retallem una etiqueta nadalenca


13.- I amb cordonet daurat (aquest és comprat directament als "xinos" crec que 90 cèntims la bobina sencera) lligarem l'etiqueta passant-la pel forat que hem fet.
Algú s'anima?

Jo vaig a esmorzar, que m'ho he guanyat!! ;-))