dimarts, 23 de desembre de 2014

1, 2, 3 i ... 4 Felicitació de Nadal

1.- Microconte: Ja està fet!!!

La Montserrat va seguir aquell impuls rialler i després li va fer vergonya.

2.- Microconte: Qui no s'arrisca no pisca...

Primer li va fer vergonya i després va ser feliç

3.- Conte: els Reis Mags existeixen.

Doncs, sí, existeixen. Cal dir que la Montserrat mai no havia deixat de demanar coses als Reis. A la seva edat, procurava no esbombar-ho gaire perquè no la prenguessin per ximpleta. Però demanava les coses que a ella li feien il·lusió que poques vegades eren coses materials. Coses que no es podien comprar amb diners. No us penseu que tot eren flors i violes. A vegades  demanar somriures, converses, complicitats i coses importants semblava com demanar la lluna. No sempre li portaven allò que demanava, però a vegades sí. Amb ella els Reis eren molt subtils.  El carbó, quan se'l mereixia, no era negre, ni dolç, ni es podia tocar. Era un silenci ombrívol, simplement.  Per això, quan aquest any, fins i tot abans que arribi el dia 6, ha rebut una carta dels mateixos Reis, ha arribat la conclusió definitiva: els Reis Mags existeixen.

Benvolguda Montserrat,
Encara no hem rebut la teva carta, però ja saps que som mags i la tenim més que endevinada.  I creiem que els regals que demanes t'arribaran ràpidament.
Fes bondat i no et capfiquis massa per les coses...

Melcior, Gaspar, Baltasar
  
I la Montserrat, que no acostumava a deixar cartes sense resposta va contestar.

Estimats Reis mags, 
Teniu tota la raó, la felicitat dels somriures, de les paraules, de les cartes imaginatives i de les complicitats, ha arribat aviat, aquest any, molt abans del dia 6.  Fins i tot una amiga  m'ha explicat  que també li heu escrit una carta a ella. La seva carta i la vostra m'han portat  el que demanava, els somriures compartits. I m'han fet feliç. Gràcies per la vostra feina facilitadora.

Veig que anem pel bon camí i això m'anima molt per allò altre  que vosaltres sabeu i que no és només per a mi, sinó pel meu país. Necessitem la vostra ajuda.  Ompliu de bona voluntat els que tenen poder de decisió. Per vosaltres no hi ha res impossible. Ara que sé que existiu de veritat, ja no teniu excusa per fer el ronso amb els adults

Em portaré bé, ho prometo...

 Carme

3.- Felicitació.

Com que ja falta  molt poc,  ja us  puc  dir  a tots BON NADAL!!!PD: amb l'agraïment i la barra per haver robat una idea de l'Assumpta, sobre els reis com a escriptors de cartes, li dedico aquest  post...  amb molt d'afecte.