dimarts, 16 de desembre de 2014

Menú de festa lleuger, per "descansar" de tants menús de festes

Aquests dies, tots sabem, que s'acumulen els àpats copiosos, abundants i de coses boníssimes, que finalment ens acaben enfarfegant.

Les persones que estem en parella i tenim dues  famílies,  hem de fer celebracions  amb la nostra família petita, amb la gran d'un costat, amb la gran de l'altre, amb els amics, el cap d'any... sopars, dinar de l'endemà...  finalment estem a rebentar. I no parlo pas dels quilos, parlo només de la sensació d'estar "farts"  de menjar massa  un dia rere un altres.

Una bona sorpresa que em vaig trobar  un dia a casa  d'uns amics en plenes festes de Nadal:

Damunt la taula una varietat de 5 o 6 verduretes bullides a triar entre:  mongetes, pastanagues, bledes, carxofes, cols de Brussel·les, espinacs, pèsols, coliflor,  espàrrecs,  bròquil, patates... amb safates separades, o amb una gran safata  però tot per separat, perquè tothom pogués posar-se la combinació que volgués. I en una altra  safata una varietat  de 3 o 4  peixos (bullits també): lluç, rap, bacallà... o el que us agradi.

Una maionesa sense gaire all, una altra  amb més all  i oli d'oliva...

I ja teniu un dinar saníssim i boníssim!!!

Bon profit!!!

I en acabar podeu picar  una mica de xocolata...