diumenge, 11 de desembre de 2016

Tercer diumenge d'Advent.- Encenem la tercera espelma de la corona


M'agrada molt la corona de la foto que he posat. De fet, les espelmes vermelles, amb la seva flama, damunt la corona de verd, són les meves preferides però, tot i que qualsevol espelma val, hi ha una tradició de colors que, si volguéssim seguir, hauríem de posar-ne una de color morat, una de verda, una de rosa i una de blanca.


El morat representa l'esperit de la vigília (això ho veiem clarament en moltes coses de l'Església: Tant en temps d'Advent, com en temps de Quaresma, que són temps de preparació, per Nadal i Pasqua respectivament, el color litúrgic és el morat. El mossèn porta la casulla d'aquest color, el tapete de l'ambó -lloc on es llegeixen les lectures- també és morat, etc.)

El verd representa l'esperança. Estic segura que això ho sap tothom que llegeixi aquest post ;-)

El rosa representa l'alegria perquè s'apropa el naixement de Jesús

El blanc és el color de la presència lluminosa de Déu.

El dia de Nadal les quatre espelmes es podrien canviar per quatre de vermelles, que simbolitza l'esperit festiu de la reunió familiar i, al mig, col·locar-ne una de blanca simbolitzant a Crist, centre de tot el que existeix.

Sembla fàcil, no? Doncs resulta que hi ha més opcions... En molts llocs posen tres espelmes morades i una de rosa, que s'encén el tercer diumenge.


En tot cas tot això dels colors és tan sols per fer-ho més simbòlic. De fet, a la meva Parròquia, les quatre espelmes són blanques!:-)

I, perquè segiu estudiant coses de l'Advent, us porto... llibres de xocolataª ;-)