dimarts, 29 de novembre de 2016

Una curiosa tradició de Nadal

Hola blogaires i blogaires (una és en femení i l’altre en masculí hehe) que entreu en aquest blog ple de màgia (la màgia de fer quelcom compartit, de construir plegats, d’ajudar entre tots perquè les coses surtin bé) i us fa gràcia trobar coses originals, interessants, curioses, divertides i entretingudes...

Esteu disposats a viatjar mentalment?

Molt bé doncs! Prepareu-vos que marxem cap a Ucraïna!!


I ara que ja hem arribat, us vaig a explicar una tradició ben curiosa que tenen en aquest país...

Resulta que als arbres de Nadal, a més de les decoracions semblants a les que posem nosaltres (boles de colors, bombilletes, etc.) s'hi poden trobar aranyes i teranyines!! Sí, sí... teranyines! Mireu, mireu les fotos d'aquests arbres:

I quin és l’origen d’aquest costum?

Doncs diu la llegenda que fa molts, molts anys una dona viuda, molt pobre, vivia amb els seus fills a una casa petita i vella. Un dia d'estiu, una llavor de pi va caure damunt el terra de sorra de la cabana i va arrelar. Els fills de la dona van tenir cura de l'arbre, contents davant la perspectiva de tenir un arbre de Nadal aquell hivern. L'arbre va créixer, però quan la vigília de Nadal va arribar, eren tan pobres que no es podien permetre el luxe de gastar res en decorar-lo, ni boles, ni figuretes, ni dolços... Els nens tristament van anar al llit i es van adormir.

Però, mentre descansaven, les aranyes que hi havia a la seva destartalada cabana, van teixir les seves teles de seda al voltant de l’arbre. Quan va sortir el sol, el dia de Nadal, totes les teles van quedar plenes de llum i, de cop, es van convertir en fils de plata i or.

Passat el Nadal, la mare va poder vendre tot aquell bé de teles i, gràcies al que va guanyar van poder sortir de la pobresa.

És per això que, recordant aquesta història, totes les famílies fan un homenatge a les aranyes i els seus teixits incloent-los en la decoració dels seus arbres.

Espero que us hagi agradat aquesta tradició i, per participar-ne una mica, us deixo aquí uns bombonets amb aranya i teranyina incloses :-)