dissabte, 6 de desembre de 2014

Fer postals de Nadal a casa (IV)

Espero que no hi hagi cap bona ànima que s'hagi esperat a les 00:01 per veure el nou post del Calendari... i és que avui li toca posar la pàgina a una que va bastant despistada. I, a més, m'ha donat per fer un mini-vídeo i... això tarda molt de temps! :-)

Bé, avui us vull ensenyar uns petits arbres de Nadal fets en paper. Són molt fàcils, tan sols cal agafar-los el truc.Quan els tinguem fets, els podem utilitzar per fer unes postals de Nadal o, també, enganxant-los un filet brillant que serveixi per lligar-los, per decorar l'arbre "de veritat".

Primer necessitem paper decorat que tingui dibuixets nadalencs (o, senzillament colors dels que associem amb Nadal: verd, vermell, daurat...). Jo tenia paper de regal del mateix que ja vaig utilitzar fa uns anys per fer unes targes. Com el disseny és molt diferent, no passa res per repetir el paper :-)


Amb unes plantilles que tinc fetes en cartolina (o amb uns gots, o un compàs, o...) marco uns cercles d'uns 10 o 12 cm. de diametre.


Fem el mateix amb un paper diferent però que també tingui aquests colors que ens interessen.


Llavors enganxem els cercles de paper per parelles de forma que, per un cantó es vegi un paper i per l'altre cantó l'altre paper. O sigui, que anvers i revers siguin diferents:Ara dobleguem cada cercle per la meitat, pel diàmetre i retallem. De cada cercle en fem dues parts.


I ara bé quan formarem l'arbret. Es tracta de doblegar un triangulet de paper (no pel centre, sinó més gran) i, a partir d'aquest doblec, anar-ne fent d'altres, com formant un acordió:


La forma arrodonida del paper farà que els doblecs cada vegada quedin més "petits" i seran les diferents "capes" del nostre arbre. Perquè s'entengui millor, he fet un parell de vídeos absolutament desastrosos, que m'han fet perdre hores però que, amb tota la il·lusió del món us poso aquí :-)Després de tot això, tenim una bona plantació d'avets! Un cop acabats, podem posar una miqueta de cola entre alguns dels plecs perquè no se'ns desfacin, però no cal que quedin absolutament "aixafats", si s'obren una mica, dóna volum i queda bé.


Ara agafem unes cartolines verdes i vermelles (també les guardo de les que van sobrar d'anys passats... tot això sempre es reciclable)


I muntarem les postaletes en dos models iguals però amb els colors intercanviats. Trieu la mida de la cartolina que volgueu (les meves fan 16 x 10 cm. aprox.) i talleu també una tira de cada color, de la mateixa llargada i uns 4 o 5 cm. d'amplada (segons la mida dels vostres arbrets). Enganxeu un arbret damunt de la tira verda i un altre damunt la tira vermella. Després enganxem la tira vermella damunt la postal verda i la tira verda damunt la postal vermella.Enganxem l'arbre a la cartolina amb cinta adhesiva de doble cara, que quedi ben fort.

Ara ho decorarem una mica. Amb uns bolis de gel daurat i platejat farem com un "repunt" al voltant de les cartolines: Daurat damunt del vermell i platejat damunt el verd (aquests bolis aguanten d'un any per l'altre fantàsticament)I, finalment, escrivim el text que vulguem. També en platejat damunt el color verd i daurat damunt el vermell:
Altres presentacions...
Introduint cartolina blanca i bolígraf de gel blanc, o jugant amb un petit trepant d'estrelles, podem aconseguir fàcilment resultats diferents:

Bé, espero que no estigueu avorrits de tant "arbre" perquè, si heu arribat fins aquí, us porto un regal deliciós! Mireu quins arbres de Nadal de xocolata formant uns pisos amb fruites confitades (no era un dels desigs a demanar això d'una capseta de fruites confitades? (Veure el comentari d'en McAbeu al post de la Mireia)