dilluns, 20 de desembre de 2010

Els canelons de la Carme

Avui tenim la col·laboració de la Carme de Col·lecció de moments que s'ha deixat embolicar per nostres demandes. Fa un mix de dues de les seves passions: els dibuixos que tant ens agraden i la cuina, gràcies Carme!Els canelons de Sant esteve, són tradicionals perquè s'acostuma a aprofitar el que ha sobrat del dia de Nadal. La carn d'olla o bé el capó o gall d'indi. En aquests canalons hi posarem la pilota de la carn d'olla i una mica de capó o pollastre.


Canelons de Sant Esteve
Ingredients:
30 làmines de canelons
200g de carns de vedella
200g de botifarra
50g de pilota de l'escudella
200g de carn del gall d'indi o capó de Nadal
100g de formatge ratllat
1 ceba
Sal i oli.

En una cassola amb força aigua, sal i oli, coeu la pasta dels canelons durant ¼ d¡hora aproximadament. Deixeu refredar i escorreu-la. En una altra cassola feu rostir les carns amb oli i la ceba tallada a trossos grossos. Quan sigui una mica rossa la carn hi afegiu un raget de conyac i ho deixeu rostir bé. Afegiu-hi la pilota i el capó uns minuts abans d'acabar el rostit. Tritureu tota la carn amb la ceba i el seu suc. Amb aquesta pasta farciu els canelons, els enrotlleu i els cobriu amb la beixamel. Ratlleu una mica de formatge i espolseu-lo per obre la salsa. Enforneu-ho durant uns minuts fins que quedi els formatge daurat.

Per la beixamel:
1,5l de llet
100g de mantega
100g de farina
1 ceba petita
Sal

En una cassola no gaire fonda, feu-hi fondre la mantega, hi afegiu la ceba molt triturada, ho deixeu ofegar sempre amb foc moderat, ja que la mantega es crema amb molta facilitat. Hi afegiu de seguida la farina, la llet calenta sense parar de remenar amb la vareta perquè la salsa agafi textura i suavitat. Ho amaniu amb sal i nou moscada.


I ara, després d'aquests deliciosos canelons de la Carme, només cal menjar xocolata de postres.