dimarts, 21 de desembre de 2010

Els reis mags d’orient que porten coses a la gent

Sí, ja ho sé, no toca... però el calendari s'acaba d'aquí 5 dies i no vull deixar-ne de parlar. Tot i que l'arribada dels reis mags no està prevista fins d'aquí 15 dies, molts de vosaltres ja els teniu col·locats al pessebre i molts d'altres possiblement ja heu fet la carta. A Catalunya els reis, juntament amb el tió, són els personatges simpàtics i agradables que ens porten regals. No sabem com arribaran fins a casa nostra; si en bici, en camell o amb qualsevol altre mitjà de locomoció però sí que sabem que acabaran venint i que ens portaran regals o carbó depenent de si ens hem portat bé o no. Però què en coneixem d'aquests personatges que venen de tant lluny ?

Els reis mag són tres: Melcior, Gaspar i Baltasar o com diem tots quan érem petits: el blanc , el ros i el negre. Aquests savis i mags vam ser guiats per un estel cap a Betlem on van presentar els seus regals a Jesús: or, encens i mirra. Quin rei us agrada més ? Melcior? Gaspar? Baltasar ? O potser el quart rei mag?

Aquesta època hem de ser bons, bé ho hem de ser sempre però ara cal que es noti més, per assegurar-nos que la nostra carta als reis sigui pressa en consideració. Cal anar a la Cavalcada a esperar-los amb el fanalet i cantar ben fort perquè puguin arribar. Ja només ens caldrà anar dormir ben d'hora deixant les sabates a punt i una mica de cava pels reis i aigua pels camells. Si a l'aixecar-nos trobem un regal és que ens hem portat bé; si trobem carbó .... malament, malament. Sempre podem provar sort amb el tortell de reis a veure si podem trobar la figureta i ser coronat rei, a qui li toca la fava caldrà que pagui el tortell.Avui us deixo amb un vídeo que ens fa un resum de que és això del Nadal, gràcies a en Jordi i a l'Alba i un conte per pares que es trobin amb la pregunta Qui són els reis?


Si heu estat bons i heu arribat fins aquí...