Comencem l'Advent... encenem la primera espelma...


Encenem la primera espelma d'Advent, comença el temps d'espera per l'arribada del Senyor, pel seu naixement, pel dia de Nadal. Esperem un nen i, tal com les mares quan s'acosta la data d'infantar, comproven si ho tenen tot a punt -robeta, sabatetes de ganxet- nosaltres hauriem de pensar si, per dins, ho tenim tot preparat.

Tant de bo tots puguem encendre les espelmes de les nostres quatre setmanes d'espera amb la innocència d'aquesta nena de la imatge; tant de bo tots els bons propòsits que aquests dies sortiran dels nostres llavis i amb els que omplirem postals o correus electrònics, neixin en el més fons del nostre cor i amb un desig autèntic de fer-los veritat. No és cert que no podem fer res per canviar el món. Molts granets de sorra formen una platja.

Va dir el Papa Francesc el passat 6 de juny– «Quien habla de paz y no la hace está en una contradicción. Y quien habla de paz y favorece la guerra con la venta de armas es un hipócrita».

Cada setmana encendrem una espelma i, també, com passa amb tot bon calendari d'Advent, diàriament podrem anar agafant xocolatines!

Comentaris

  1. Només amb bons desitjos no n'hi ha prou però sense els bons desitjos no es pot començar res.

    Torna a començar el nostre calendari d'Advent catosfèric, un desig complert des de ja fa una colla d'anys. :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert i si no és molt abusar, jo desitjo tres cors d'aquests de xocolata (1 de cada color). . Me'ls agafo, eh! :-DDD

      Elimina
    2. No és abusar gens ni mica, de fet, si vols en pots agafar més i tot, que ets un magnífic participant, com a comentarista -que també és important- i com a creador de posts!! :-DD

      Elimina
  2. Un any més comencem, aquest any una mica més d'hora i tot! Bons desitjos que es puguin anar aconseguint. Primera espelma!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si fos possible que, unint tots els bons desitjos i fent moooooolta força mental s'aconseguís allò de bo que demanem!... Però ho hem d'intentar, i no hem de defallir en anar enviant missatges de pau, tolerància, comprensió, perdó, amistat, col·laboració...

      Elimina
  3. Podem fer molt per canviar el món. Només falta posar-nos d'acord. Tan difícil és? Jo crec que no... amb bons desitjos i millor voluntat s'arriba a tot i tothom. Amen encenen espelmes amb la innocència de l'infant... busquem-la dins nostre, segur que encara hi és.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que sí que hi és, Bruixeta! :-))
      Una amiga meva que és psicòloga diu que l'infant sempre hi és i que les persones més "autèntiques" són les que aconsegueixen trobar-lo i no avergonyir-se de mostrar-lo :-))

      Bons desitjos i millor voluntat... m'agrada!! :-))

      Elimina
  4. Estic d'acord, tots podem fer alguna cosa des del nostre raconet, per millorar el què ens envolta, no esperem que ens vingui tot regalat...Un bon començament d' Advent, que per cert, algun dia us caldrà fer dejuni, perquè jo no he pensat en les xocolatines...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehehe ja anirà bé "desgreixar" algun dia :-DDD
      Fem, fem tots alguna cosa... segur que podem!!
      I si tornem a saludar a aquell veí amb el que ens vàrem discutir? I si fem un gran somriure a la caixera del súper que ens ajuda a posar les coses a la bossa? I si rebaixem una mica el pressupost de les festes i donem la diferència a entitats socials?... :-))

      Elimina
    2. Totes aquestes coses intento fer-les tot l'any, encara que de vegades no és fàcil aconseguir-ho!!!

      Elimina
  5. Aquí estic!!!! Agafo xocolatina!!! Desitjos que es facin realitat!!!!

    ResponElimina
  6. Comencem!!! amb quina imatge tan bonica!!!!!
    I si, qui parla de pau però no l'exerceix, és ben hipòcrita!

    m'agafo una xocolata!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què macos són els nens!! :-) I què t'he de dir a tu... que portes anys i anys dedicant (regalant) temps i altres coses als infants que més ho necessiten?

      Ja pots agafar ben bé una xocolatina de cada! :-)

      (Ara podríem parlar d'Europa, Turquia... i coses així, però ja sabem com són... pffff)

      Elimina
  7. Postals? Hi ha gent que encara escriu postals de Nadal?

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!! Són les que fan més il·lusió, les que es troben a la bústia!! i escrites a mà!! (i si és per una mà esquerrana ja és el súmmum! hahaha)

      Elimina
  8. Doncs els desitjos de pau i les accions que la posin en marxa... jo crec que sí, que si ajuntem forces en els bons pensaments i bons desitjos podem començar a canviar coses...

    Bon Advent, bona preparació del Nadal.

    Una xocolatina en forma de cor... que bona, una de negra, per no passar-me.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja sé que és una tonteria, però una vegada una persona que anava amb mi em va preguntar com és que sempre em saludaven i em posaven tan bona cara les caixeres del súper... i jo vaig respondre "Doncs perquè jo també les saludo"... és evident. No costa res... "Hola... ui, com han baixat ja les temperatures, eh?" "Què et va bé si et dono unes monedetes petites?... el meu marit les posa en una capseta perquè li pesen i, mira, jo les vaig traient"... "Hola... ui, què t'ha passat al dit? T'has fet mal?"...
      Sempre sense enrotllar-se massa, clar, que la gent que fa cua té tot el dret del món a tenir pressa... Però, mentre vas recollint les coses per ficar-les a la bossa!!

      Per cert, parlant de súpermercats... aquest cap de setmana passat, amb El Gran Recapte... Era emocionant veure la quantitat de voluntaris jovenets que hi havia!! (Bé, de totes les edats, clar) però els gairebé adolescents em feien molta il·lusió... :-))

      Agafa, agafa xocolata, que aquesta no fa mal! ;-))

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars