Tercer diumenge d'Advent.- Encenem la tercera espelma de la corona


M'agrada molt la corona de la foto que he posat. De fet, les espelmes vermelles, amb la seva flama, damunt la corona de verd, són les meves preferides però, tot i que qualsevol espelma val, hi ha una tradició de colors que, si volguéssim seguir, hauríem de posar-ne una de color morat, una de verda, una de rosa i una de blanca.


El morat representa l'esperit de la vigília (això ho veiem clarament en moltes coses de l'Església: Tant en temps d'Advent, com en temps de Quaresma, que són temps de preparació, per Nadal i Pasqua respectivament, el color litúrgic és el morat. El mossèn porta la casulla d'aquest color, el tapete de l'ambó -lloc on es llegeixen les lectures- també és morat, etc.)

El verd representa l'esperança. Estic segura que això ho sap tothom que llegeixi aquest post ;-)

El rosa representa l'alegria perquè s'apropa el naixement de Jesús

El blanc és el color de la presència lluminosa de Déu.

El dia de Nadal les quatre espelmes es podrien canviar per quatre de vermelles, que simbolitza l'esperit festiu de la reunió familiar i, al mig, col·locar-ne una de blanca simbolitzant a Crist, centre de tot el que existeix.

Sembla fàcil, no? Doncs resulta que hi ha més opcions... En molts llocs posen tres espelmes morades i una de rosa, que s'encén el tercer diumenge.


En tot cas tot això dels colors és tan sols per fer-ho més simbòlic. De fet, a la meva Parròquia, les quatre espelmes són blanques!:-)

I, perquè segiu estudiant coses de l'Advent, us porto... llibres de xocolataª ;-)


Comentaris

  1. Trobo molt interessant conèixer la simbologia religiosa. Agafo una llibre per saber-ne més.

    ResponElimina
  2. Admeto que no en sabia res sobre la possibilitat de que cada espelma de la corona d'advent pogués tenir un color diferent amb un significat diferent. M'ha agradat aprendre-ho. Gràcies. :-)

    I pel que fa al llibre de xocolata.... el Dickens ja l'he llegit... podria repetir amb Jane Austen... o provar-ho amb Charlotte Brontë... però no, millor em decanto pel de Joseph Heller.. sí, sens dubte trio "Catch-22"... a veure si m'agrada!. :-DD

    ResponElimina
  3. Jo tampoc no tenia ni idea de la simbologia dels colors de les espelmes, i admeto que és força interessant! Gràcies pels llibres ;)

    ResponElimina
  4. M'afegeixo als que no tenen ni idea del significat de les espelmes... gràcies per la teva explicació tan ben feta.

    Ja falta poc! Els llibres i la xocolata junts... és per a mi una cosa molt especial. Devoraria les dues coses fins a la sacietat.... ooooh! Mai ningú m'havia encertat tant un regal!

    ResponElimina
  5. Com que no sabia res de calendaris d'advent em trobo sorprès de tantes simbologies, sempre és bo aprendre coses noves. Molt interessant

    ResponElimina
  6. Uff, així de quin color he de posar les espelmes?! És broma. Sembla mentida que aquestes alçades del calendari i després de tants anys, encara descobrim coses noves

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars