Calendari d'advent musical





per Aula Allegretto

Potser ja faig una mica tard per començar un calendari d'advent nou, dintre del nostre calendari d'advent, perquè ja som a la meitat de l'Advent, però les coses es troben quan es troben i mai no és tard per a escoltar uns quants concerts amb molta energia. 

Però això m'ha fet venir la idea del calendari temàtic.  Com els clàssic, en els quals el monotema és la xocolatina, doncs un calendari de música com aquest o de pintura o de poesia o d'aforismes o de fragments de llibres, o  de refranys, o .... de tantes altres coses que podríem pensar... algun any ho podríem provar. Així és més variat, però aquest que us ensenyo també és molt maco.

Fem un simulacre als comentaris? Va ho provem.

Si haguéssiu de posar uns música, quina posaríeu?
I si fos una pintura, un quadre, quin posaríeu?






Comentaris

  1. Molt interessant. Una música, posaria una nadala cantada per un cor infantil, perquè aquests dies tenim molts concerts de nadal i donen molta alegria.

    Una pintura, m'ha costat. A la nevera de casa tinc una postal de "La virgen de la aldea" de Chagall de quan la vaig veure a Madrid. M'encanta (https://www.museothyssen.org/coleccion/artistas/chagall-marc/virgen-aldea)

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt maca la pintura, jo no la coneixia! Veus? Ja he guanyat una cosa, avui!

      La idea d'una nadala per un calendari d'advent, és molt adequada.

      Elimina
  2. És molt evident i tòpic però el primer que m'ha vingut al cap és un Calendari d'Advent on cada casella amagués una nadala. I segur que també trobaríem llibres, quadres o citacions amb temàtica més o menys nadalenca per omplir més d'un calendari.

    Em sembla, però, que això no seria gaire adaptable al nostre cas. Ja s'ha vist que, tot i ser de "tema lliure", costa omplir tots els dies (sort de l'Assumpta, enguany) i crec que acotar-ho massa encara limitaria més la participació. Però puc estar equivocat, és clar, i si voleu provar-ho cap problema.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segurament seria més complicat per algunes persones i més fàcil per algunes altres. Però com que no sé de "quina" mena som tots els del calendari d'Advent, no sé com aniria. Potser tens raó que et sembla més limitador. Tampoc és una proposta molt seriosa, simplement, aquest calendari musical, m'hi ha fet pensar.

      Elimina
  3. Doncs la proposta fa pensar moltes possibilitats... la idea de posar nadales per veus infantils és molt maca. Una de les meves nadales preferides és Les dotze van tocant, per l'Escolania de Montserrat 😁.
    Quadres nadalencs clar!... Fa molts anys (no sé si encara es fa) Correus treia sempre per aquestes dates una sèrie de segells anomenada Navidad amb quadres clàssics.
    Eren xulos 😁.
    ....
    ...
    Gràcies, Mac! 😁

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei, aquest que has posat és súper original!!! Hi ha una peça que és feta de trossos d'altres peces i queda mooooolt ben enganxat! 👍👍👍👍👍

      Elimina
    2. Avui me l'han enviat per un altre camí, m'ha fet molta gràcia!! 😉😉😉😉

      Elimina
  4. Jo, de música, hi posaria el cant dels ocells...De quadre hi posaria "La Virgen con el Niño" de Murillo !
    Bona nit, Carme.

    ResponElimina
  5. La idea d'un calendari d'advent musical estaria molt bé! I si el féssim en paral·lel a aquest? O bé si al capdavall a més d'una xocolatina hi poséssim l'enllaç a un tema musical?
    Tinc un amic que cada any prepara un CD de nadales i els reparteix entre els seus companys de feina i coneguts. A més a més, cada dia al seu facebook presenta un dels temes del CD.

    Si us hagués de proposar una nadala, segurament triaria "Quan somrius"
    (https://www.youtube.com/watch?v=14hmLEs0u-8)

    Si hagués de triar un tema musical que no tingués a veure amb el Nadal, segurament triaria algun tema d'en Leonard Cohen. Deixo l'enllaç d'una entrada que li vaig dedicar quan va morir on hi ha una selecció de temes seus:
    http://escorniflaire.blogspot.com/2016/11/so-long-leonard.html

    I per acabar, una nadala del CD del meu amic:
    https://www.youtube.com/watch?v=1c1nq6jgO6g&feature=share&fbclid=IwAR32Efdh1A_HsSlZWvnV6oufJcgh3JwcCv1sLXelNoEK1h2R3HabC3QuIAU


    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars