Els reis mags d’orient que porten coses a la gent

Sí, ja ho sé, no toca... però el calendari s'acaba d'aquí 5 dies i no vull deixar-ne de parlar. Tot i que l'arribada dels reis mags no està prevista fins d'aquí 15 dies, molts de vosaltres ja els teniu col·locats al pessebre i molts d'altres possiblement ja heu fet la carta. A Catalunya els reis, juntament amb el tió, són els personatges simpàtics i agradables que ens porten regals. No sabem com arribaran fins a casa nostra; si en bici, en camell o amb qualsevol altre mitjà de locomoció però sí que sabem que acabaran venint i que ens portaran regals o carbó depenent de si ens hem portat bé o no. Però què en coneixem d'aquests personatges que venen de tant lluny ?

Els reis mag són tres: Melcior, Gaspar i Baltasar o com diem tots quan érem petits: el blanc , el ros i el negre. Aquests savis i mags vam ser guiats per un estel cap a Betlem on van presentar els seus regals a Jesús: or, encens i mirra. Quin rei us agrada més ? Melcior? Gaspar? Baltasar ? O potser el quart rei mag?

Aquesta època hem de ser bons, bé ho hem de ser sempre però ara cal que es noti més, per assegurar-nos que la nostra carta als reis sigui pressa en consideració. Cal anar a la Cavalcada a esperar-los amb el fanalet i cantar ben fort perquè puguin arribar. Ja només ens caldrà anar dormir ben d'hora deixant les sabates a punt i una mica de cava pels reis i aigua pels camells. Si a l'aixecar-nos trobem un regal és que ens hem portat bé; si trobem carbó .... malament, malament. Sempre podem provar sort amb el tortell de reis a veure si podem trobar la figureta i ser coronat rei, a qui li toca la fava caldrà que pagui el tortell.



Avui us deixo amb un vídeo que ens fa un resum de que és això del Nadal, gràcies a en Jordi i a l'Alba i un conte per pares que es trobin amb la pregunta Qui són els reis?






Si heu estat bons i heu arribat fins aquí...





Comentaris

  1. Agafo una xocolatina de cada perquè ho he llegit tot i m'ha agradat tot! ;-))

    El conte dels Reis -tot i que admeto que m'ha costat trobar el truco per llegir-lo, que la pàgina es feia massa gran, massa petita o es movia hehe- és preciós!!

    I la història del Nadal modern!! hihi... M'encanta quan pugen la notícia al Facebook de que Jesús ja és nat i comencen a créixer els "M'agrada" en pocs segons... o quan pugen el vídeo al YouTube!! :-)

    En quant a quin dels Reis m'agradava més de petita, doncs he de dir que es veu que jo era molt especial doncs mai, mai de la vida havia pensat que els regals me'ls portés UN SOL Rei, sinó que jo creia que era cosa de TOTS TRES... quan, cap als set anys, vaig començar a sentir altres nens i nenes que deien "a mi me'ls porta el Rei negre", "a mi el Rei ros"... em vaig quedar parada... perquè jo me'ls imaginava a TOTS TRES entrant a casa :-)) (bé, posats a imaginar, jo era una nena que ho feia "a lo gran") ;-))

    ResponElimina
  2. M'havia deixat de llegir la història del Quart Rei... Uauuu... l'he trobat molt, molt maca també :-))

    ResponElimina
  3. Jo no és que m'ho pensés que els Reis em portaven els regals és que ho sabia segur perquè els veia. La nit de Reis després de la cavalcada, el remolc dels regals anava (i va que encara es fa) recorrent el poble i els patges a cavall repartien els regals casa per casa. :-))

    M'ha agradat molt tot el post, puc emportar-me també una xocolatina de cada? :-DD

    ResponElimina
  4. (Ara estic imaginant els MiniMacs esperant els reis hihi) Agafa, xocolata, agafa :-DD

    ResponElimina
  5. jo tb agafo xocolatina!!!! el video digital me'l van passar fa uns dies i vaig riure de valent.
    I la història del quart rei la coneixia d'una altra manera. És un dels meus contes de Nadal preferits (juntament amb la Sopa de Pedres) i que vam treballar amb els nanos més d'una vegada. De fet, l'havíem fet amb ombres xineses i era molt maco.

    Però com deia tenia una altra història, el quart rei duia 3 perles grans i pel camí es va trobant les persones que dius i va donant les perles. No és captiu i arriba tard a l'establia, quan els altres reis ja han marxat. Ell, tot atrafegat i trist, s'agenolla davant Jesús i li diu que arriba tard i sense cap present, però Jesús el mira i somriu.

    ResponElimina
  6. M'ha agradat molt el vídeo i sobre tot la història del quart mag. Crec que tots estem cridats a ser una mica el quart mag, però què difícil que és!. Quan era petit el meu preferit era el rei ros (Gaspar), però també pensava que a casa venien tots tres. Potser alguna vegada varen deixar la seva signatura en algun paquet, que passat el temps vaig trobar que tenia una certa semblança amb la lletra de la meva mare, he he.

    ResponElimina
  7. Gràcies a tots per tenir la paciència de llegir el post i els links!
    Podeu agafar tanta xocolata com vulgueu!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars