Fer postals de Nadal a casa.

M’agraden moltíssim les manualitats. Per tant, per fer aquest post m’he posat a fer postals i us explico com fer-les. Si us agraden ja veureu que són ben fàcils i molt econòmiques de fer. Tots els materials es poden trobar a l’Abacus, excepte els fils de brodar de colors brillants, clar, però que es poden substituir per qualsevol cinta o, senzillament, no posar-los.




Comencem? Ah! Com jo tinc material de patchwork, doncs tinc la base i la regla per tallar amb cutter, però si no es té no passa res, una regla normal i un llapis per marcar per on tallar, tisores i ja està :-)

Primera postal: Cartolina blanca. La mida que volguem fer la postal. Li fem una finestreta. Ho coloquem tot sobre un foli vermell. Enganxem la cartolina blanca damunt del foli. Retallem la silueta d'una espelma en paper groc i l'enganxem a la part de paper vermell que es veu per la finestreta. Pintem la flama amb retolador daurat. Repassem el contorn de l'espelma amb retolador platejat i hi pintem petites estrelles. Decorem amb estrelletes adhesives. Posem el text que volguem i ja està! ;-)







Segona postal: Facilíssima!!... Agafem cartolina vermella de la mida de la postal i paper de regal. Aquests rotllos que costen uns 60 cèntims van genials. Retallem un rectangle de paper de regal tan llarg com la cartolina però més estret. Anem amb compte amb el pegament que no fem malbé el paper. Retallem un altre quadret de paper i l'enganxem al costat (jo ho he fet amb tisores que fan forma de zig-zag però si són tisores normals tant hi fa) Posem el text amb retoladors normals i platejats i també hi enganxem alguna estrelleta (ja que les tenim, doncs aprofitem!!)






Tercera postal: Aquesta serà més alta i prima. Necessitem cartolina blanca i folis de color vermell i verd. Tallem una tira de paper vermell més estreta i curta que la cartolina blanca i l'enganxem al damunt. Llavors tallem un triangle de color verd, més curt encara que el vermell però més ample de base. Jo ho he fet també amb tisores que donen una forma al contorn, però tant hi fa. Enfilem una agulla de cosir llana amb uns quants fils daurats (jo els tinc de brodar DMC) i punxem NOMÉS el paper vermell (per tant, per darrera no es veurà perquè la cartolina blanca ho tapa) fem un nus i hi enganxem unes estrelletes damunt del nus. Posem el text i decorem amb més estrelletes i retoladors. Amb retolador verd fem un dibuix geomètric i, a cada cantonada, una "bola" daurada.






Quarta postal: I bé, ara en farem una amb un naixement. A Internet trobem un munt d'imatges simpàtiques... En triem una, la imprimim, la pintem i la retallem. Agafem cartolina verda el doble d'ample de la mida que volguem fer la postal, ja que aquesta anirà doblegada per la meitat. Enganxem el dibuix a la part inferior dreta de la cartolina. Donem la volta a la cartolina (el davant al darrera) i enganxem paper de regal bonic. Dobleguem la postal de tal manera que el que veiem és la part amb el paper de regal i, quan obrim, veiem el pessebre. Tallem (aquí sí que va millor el cutter que les tisores! però és pot fer igual si es tenen unes tisores amb punxa per començar a tallar) una "porteta" que ens permeti obrir la part del davant i veure el naixement.








Cinquena postal: La postal punt de llibre!! Aquesta encara és més llarga i prima que la tercera perquè aprofitarem els retalls de cartolina verda de la quarta i el paper groc que ens ha sobrat de la primera. Tallem una tira de groc més curta i estreta que la cartolina verda i ho enganxem al damunt. A sobre de la tira groga i enganxarem algun adornet del paper de regal retallat i un altre trosset de cartolina verda al qual posarem el missatge de Nadal. Amb un taladro de fer forats fem dos forats a la cartolina, passem fil brillant de color vermell, fem un nus i ho despentinem una mica. I ja està ;-)






Per si us agraden les coses més complicades, aquí teniu dos vídeos que són una passada!!

Si teniu curiositat per saber com es fa una d'aquestes, aquí ho expliquen... Algú s'hi atreveix?



Espero que us hagin agradat! Jo m'ho he passat pipa fent-les!! I, sorpresa!!... Aquesta vegada la xocolatina és... Una postal de Nadal... Si heu arribat fins aquí us en mereixeu més d'una!

Comentaris

  1. Es-pec-ta-cu-lars Assumpta!

    Un pòquer de postals que envien carinyo des del bon fer, el treball pacient i el bon gust.

    PS: visca la xocolatina, això sí!!!

    ResponElimina
  2. Al rebre una postal d'aquestes, personal i personalitzada, reps alguna cosa més que una felicitació. T'han enviat amor i la il·lusió del Nadal i, encara que dius que els materials són molt econòmics, a mi em sembla que això no té preu. :-))

    M'han agradat molt ASSUMPTA, fins i tot més que la xocolatina (...i ja saps que m'encanta la xocolata. Per cert, avui només n'agafo una que no vull que em digueu que abuso). :-DD

    ResponElimina
  3. A mi també m'ha agradat molt i molt! T'ha quedat un post rodó!

    També he trobat els videos soprenents

    ResponElimina
  4. Molt boniques les postals, sí senyora. I sóc testimoni de la il·lusió i amor que hi poses. Ah! i la taula del menjador també ha quedat "maca", he he. :)

    ResponElimina
  5. Estic molt contenta que us hagin agradat! :-)

    De fet no n'havia fet mai, sempre les comprava. Però vaig pensar que, ja que feia un post sobre les postals, doncs quedaria bé fer-ne algunes ;-))

    Moltes gràcies a tots!! :-))

    JOSEP LLUÍS, no pateixis, que ja endreçaré la taula hihi... és que en volia fer un parell més :-))

    ResponElimina
  6. ei¡¡¡ que chulas¡¡¡ te han quedado geniales¡¡¡

    ResponElimina
  7. Pues espera a recibir el correo, CRISTINA hehehe ;-))

    ResponElimina
  8. Lo sabía, lo sabía¡¡¡ :-))))

    ME GUSTA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    muchas gracias, eres un encanto¡¡¡

    ResponElimina
  9. És fácil hacer sonreír a la buena gente!! Guapaaaaa ;-))

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars