La casa del Pare Noel

Ahir, la Rosa ens va explicar una història sobre uns veïns tafaners que va tenir el Pare Noel... i que van provocar un canvi de domicili ;-)

Però... on viu actualment el Pare Noel? Doncs viu aquí:


A un lloc anomenat Rovaniemi, situat a la zona de Lapònia, a Finlàndia, tan sols 10 km. al sud del cercle polar àrtic. Imagineu quin fred?

Aquí podeu veure un petit vídeo de Rovaniemi:


Per aquests dies a Rovaniemi hi ha molta feina! Es reben milers i milers de cartes que s’han de llegir, classificar, preparar els paquets amb els regals...

La localitat té la seva pròpia oficina postal i us en volem explicar una característica molt maca. Grupets de sobres buits (és clar!) de cartes d’arreu del món rebudes per el Pare Noel son venudes per col•leccionar a benefici d’Unicef.

Foto Verònica


De la mateixa manera, el producte de la venda dels segells que es venen a la oficina postal (ha de ser xulo tenir una carta amb el mata-segells d'allí!), també va per donació Unicef.

Aquí us deixem uns enllaços interessants:

La seva oficina en directe, amb els nens que el visiten ara mateix.
La pagina oficial de la seva "oficina".
Per demanar una carta que enviaran amb el segell de la seva oficina.

Si, al reves, voleu escriure-li una carta, la seva adreça es:

Santa Claus
Arctic Circle
96930 Rovaniemi
Finland

o tambe:

Santa Claus,
Santa Claus Main Post Office,
FI-96930 Arctic Circle
Finland


I, com sempre, si heu llegit el post senceret, podeu agafar una xocolatina!



Ah! i que no se m'oblidi donar les gràcies a la Vero per haver-me passat molta de la informació que conforma aquest post :-)

Comentaris

  1. Ens dius que si ens imaginem el fred que deu fer-hi?. Doncs et dic, que avui que aquí a casa ja fa un fred que pela, prefereixo no imaginar-m'ho. :-))

    He clicat als enllaços i m'ha fet gràcia comprovar que la web per demanar la carta està en català. Està bé que des de Finlàndia se'ns tingui en compte, encara que sigui per vendre'ns coses.

    ResponElimina
  2. 20º sota zero? Tampoc és tant! De debò que això existeix?

    ResponElimina
  3. m'agrada molt la xocolata!!! Gracies per donar-me els drets d'autor de la foto, m'ha fet gracia veure'm al peu de foto. Petonets, ara mirare els altres dies del calendari...

    ResponElimina
  4. em toca xocolata, he vist tots els links i fins i tot a Santa en directe. Quina gràcia es webcams!

    ResponElimina
  5. M'agradaria passar quinze dies en aquesta casa, però quan hagués passat l'enrenou del Nadal. Sortir a fer una passejada pel matí i una altra per la tarda, sabent que pots tornar a casa i descansar i llegir al costat de la llar de foc. Molt bonic tot!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars