Fer postals de Nadal a casa (II)

L'any passat em va donar per fer unes postals expressament per poder-ne fer una entrada al Blog-calendari d'Advent. Aquest any serà al revés, aprofitaré que he fet unes postals per la Parròquia, per ensenyar-vos-les i, de passada, explicar com es fan.

Són una mica més treballades que les del Nadal passat, però el resultat és molt bonic. Quedaran així:



Materials:
- Cartolines verdes, vermelles i blanques.
- Cola (jo he fet servir les ampolletes de Pritt, Cola Universal, de 90 gr.)
- Retolador que resisteixi si es mulla (jo he fet servir els calibrats de Staedler Pigment Liner, tant el de 0.2 com el de 0.4 van molt bé i no són gens cars)
- Aquarel·les (les meves són unes capsetes que estan moooooolt bé de preu, de Jovi, que porten 24 pastilletes rodonetes, són escolars crec, n'hi ha de sobres)
- Pinzells (he fet servir uns que són de la marca Romani, que siguin finets, de l'1 i del 3, per exemple)
- Làmines de paper adhesiu brillant (he utilitzat unes de la marca INETA)
- Estisores.
- Llapis.
- Regles.

Tots els materials els venen a l'Abacus (ostres, hauré d'anar a veure si em donen comissió!) però és que la veritat és que tot el que he dit està força bé de preu. Els retoladors és important que resisteixin l'aigua perquè si hem de treballar amb aquarel·les només faltaria que, per mullar el dibuix, es quedés tot fet un nyap!

Calculem la mida final que volem que tinguin les postals (pensem que han de cabre dins d'un sobre, així que hem de saber les mides standard. Jo he fet servir sobres Unipapel de 120 x 176 mm) per tant, les postals han de ser una mica més petites.

Si hem comprat les cartolines de la típica mida de fer "murals" a l'escola, tallant-les a 11,5 x 16,2 cm. sortiran SETZE POSTALS per cada cartolina (encara en sobraran unes tiretes que el meu cap ja està pensant en convertir-les en punts de llibre). Prenem les mides amb els regles, marquem amb llapis i tallem les cartolines verdes i vermelles.

No us espanteu! No cal fer-ne tantes!!


Per les cartolines blanques, jo he utilitzat unes que són de mida DIN-A-4. Aquestes les hem de tallar més petites. Serà allí on dibuixarem i pintarem. De cada cartolina en fem SIS postals, i sortiran de mida 10 x 10,5 cm.

En una cartolina blanca dibuixem la silueta de la imatge que voldrem posar a les postals, la retallem i així tindrem una plantilla que farà que tots els dibuixos ens quedin de la mateixa mida.



Llavors, amb retolador, anem repassant cada vegada la plantilla damunt la cartolina blanca (que posem de forma apaïsada) i ens queda la silueta del dibuix, així:



Un cop tenim les siluetes dibuixades, les hem d'omplir, hem de dibuixar l'interior, també amb el mateix retolador. Veiem uns vídeos de com es fa:



Ara ja tenim els dibuixets fets i es tracta de pintar-los amb les aquarel·les. El sistema que he triat el vaig veure fer al blog de la CARME ROSANAS i em va agradar molt, així que vaig intentar inspirar-m'hi una mica. Consisteix en no omplir totalment el dibuix sinó donar unes pinzellades de color deixant una part sense fer... potser ho veurem millor també en uns vídeos:



Ja tenim la part important de les postals feta. Però ens falta acabar de muntar-les i decorar-les.

Esperem que la pintura estigui ben seca, llavors enganxem les cartolines blanques damunt de les verdes o vermelles, però no ho fem de forma centrada sinó que ens apropem molt més al marge esquerre, deixant una bona part de verd o vermell lliure al marge dret. Si cal, un cop aplicada la cola, perquè quedi ben fort, hi posem un llibre al damunt una estona.

Ara agafem les làmines de paper brillant en daurat, platejat o de diversos colors (paper hologràfic és el que posa a l'embolcall) i en tallem unes tiretes de 1,5 cm. o 2 cm., com més ens agradi i les enganxem en vertical al cantó que ens havia quedat buit (això és fàcil, recordem que són papers adhesius) Així:



I ja està!! Ja les tenim!! Espero que us hagin agradat!



I bé, si heu estat bons i heu arribat fins aquí, i donat que una de les postals que hem fet portava campanetes... En podeu agafar unes de xocolata!! ;-)



Comentaris

  1. Quina feinada noia! Que bones les campanetes de xocolata!

    ResponElimina
  2. Unes postals precioses per una molt bona causa! Enhorabona!! :)

    ResponElimina
  3. Fantàstiques postals i uns vídeos que ho ensenyen molt bé!

    ResponElimina
  4. Caram, Assumpta, quina feinadaaaaa!!! L'any vinent has d'ensenyar als nens de la Parròquia com es fan, i posar-los a treballar!! ;)

    ResponElimina
  5. (però t'han quedat molt boniques, de debò!)

    ResponElimina
  6. Una feinada que ha valgut la pena. :-))
    Ja ho sabia que eren xulíssimes però, després de veure'n el procés de "fabricació" encara em semblen més maques. Això és artesania pura i tota una obra d'art! :-)

    ResponElimina
  7. Quina feina Assumpta, tant per les postals com per explicar-nos com fer-les.
    Molt boniques

    ResponElimina
  8. A més de ser molt generosa, ets una artistassa.

    ResponElimina
  9. Quina feinada! i quin art que tens! felicitats per les felicitacions i el making.off que ens has posat!

    ResponElimina
  10. Moltíssimes gràcies a tots pels vostres comentaris!! Estic contenta que us hagin agradat! :-))

    La veritat és que jo m'ho he passat molt bé fent el post (fent les postals ja m'he cansat una mica més, però m'ha fet il·lusió fer-les!)

    I si un n'ha de fer una quantitat normaleta és molt divertit i entretingut! :-))

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars