La corona d'Advent



Fa anys que jo treballava en una escola. Allà vaig aprendre aquest ritual d’advent que jo no havia vist mai. Ni a casa ni a les escoles de quan jo era petita, l’havia vist mai. Ara per col·laborar al Calendari d’advent, m’ha vingut a la memòria aquesta tradició:  la  corona d'Advent.

Allà a l’escola, la penjaven del sostre, en un espai gran, però de pas. Feien seure els nens a sota i cada setmana encenien una espelma. (Elprimer diumenge d’Advent va ser diumenge passat, per això nosaltres ja tenim una espelma encesa.) I aleshores cada setmana feienuna cosa diferent: cantaven una cançó o explicaven un conte o els feien explicar records d’ells del Nadal, o un poema.

Em provoca una mica de recança pensar-hi, perquè una mestra amiga, que sabia del meu vici d’escriure inútilment, sempre em demanava que escrivís algun conte que pogués transmetre valors adequats al Nadal, per explicar-lo sota la corona. Malgrat que jo tenia laintenció de fer-ho, i maino li deia que no... només li deia que el Nadal mai no m’ha inspirat gaire i també “a veure què surt”... finalment mai en vaig arribar a fer cap.

Ara tampoc us explicaré cap conte, però sí les meves experiències o recances en relació amb el Nadal.

Ja en podeu agafar un!

Comentaris

  1. Escric aquest comentari amb un somriure molt, molt gran i és que em fa tanta il·lusió que en aquest blog també hi hagi Corona d'Advent!! I quina corona!! preciosa, dibuixada per la CARME, amb els colors vius del Nadal ben destacats sobre la foscor, perquè es vegi bé la llum!!

    M'encanta, CARME, així com aquest record que has volgut compartir amb nosaltres!! :-))

    ResponElimina
  2. Tots els blogs que tenim enllaçat aquest a les nostres barres laterals, ja tenim (petitona però ben visible) també aquesta corona ;-) ho he anat a comprovar i queda tan bonica!!

    ResponElimina
  3. ohhh, la primera espelma ja està encesa.Bona manera de començar el calendari. Jo tampoc recordo quan el vaig descobrir però d'uns anys cap aquí s'ha convertit en una tradició més de casa

    ResponElimina
  4. Molt bonic! La idea, la corona i el text. Ja us aniré seguint! =)

    ResponElimina
  5. Aquesta tradició, la de la corona i les espelmes, no l'hem fet mai a casa però no és pot negar que és una molt bonica tradició que fa goig poder compartir aquí.
    I fer-ho amb els magnífics dibuixos de la Carme, doncs encara és millor! :-)

    ResponElimina
  6. He conegut l'Advent (els quatre diumenges previs al Nadal) només quan vaig venir a viure a Alemanya: aquí es viu moltíssim, tothom espera els quatre diumenges per anar seguint les cerimònies que pertoquen. Sobretot a les cases amb nanos, però no només, perceps a cada moment com, passa a passa, el Nadal s'atansa.

    Us felicito per la iniciativa d'aquest blog, a la Mireia i a totes/tots els qui hi col.laboreu.

    ResponElimina
  7. uipi! uipi!
    em fa com vergonya, a casa, no guarneixo!
    però que significa la corona d'advent?

    ResponElimina
  8. Llegint aquesta entrada m'ha vingut a la memòria que quant el meu fill era petit li llegia un conte, El misteri de Nadal de Jostein Gaarder, a on a mena de calendari d'advent cada día tocava un capítol. Durant dos Nadals vam intentar-ho, al final vaig acabar de llegir-l'ho tot sol. Però l'intent va valdre la pena. Intentaré seguir aquesta bona iniciativa nadalenca fins el 24.

    ResponElimina
  9. HEL·LÈNIC, conec el llibre... em va agradar molt!! Tots seguint el xaiet i viatjant en l'espai i en el temps... una meravella de llibre! :-))

    ResponElimina
  10. una corono preciosa, plena de llum. Avui una llumeta, a partir de dissabte, dues!!

    mmmmm, xocolata!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars