Això sí que fa Nadal!


Com cada any TV3 , i sobretot la gent, fa possible la Marató. Ahir va tornar a  fer un record!  Aquesta sí que és una finestra del calendari d'advent que caldria obrir cada dia.  Per malament que vagin les coses, per crisi que hi hagi al país... la gent és solidària quan la causa s'ho val. I la Marató s'ho val. Cada any molta gent la prepara i la viu amb intensitat i cada any els ciutadans d'aquest país ens hi aboquem. 

Fa uns dies vaig sentir per la radio que  la Marató fa caritat i que són els nostres governants qui haurien de posar-hi els diners que calen per investigar. Estic d'acord amb la segona part de l'afirmació però no amb la primera.  No és caritat, són ganes de que les coses millorin. No és un favor que fem algú que ho necessita, són les fonaments per millorar moltes vides el dia de demà. Encara que l’ investigació mèdica fos una prioritat dels nostres polítics, això   voldria dir que cadascú de nosaltres no pugui aportar el nostre granet de sorra?. Doncs no! Qui mana ha de fer el que l'hi toca però no per això cal que la resta ens en desentenguem.

Moltes gràcies a TV3 per ser capaç de fer  d'un dia com aquest una festa, gràcies als professionals que donen el seu temps i esforç cada any per una causa diferent, gràcies als milers de persones anònimes que hi participen, i també gràcies a tots aquells que hi col·laboren. Crec que aquesta és una iniciativa per la que ens hem de felicitar tots plegats i hem d'estar contents de com responem com a país.


Un bombonet?



Comentaris

  1. I tant, jo cada quedo parada del que s'arriba a aconseguir. Sembla mentida que tal com estem puguem arribar a fer record i tot. Gràcies a tots els que col·laboren/rem.
    Bon dia!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lluna, a mi també m'ha sorprés. Especialment aquest any que la crisi apreta fort

      Elimina
  2. Totalment d'acord, Mireia ;-))

    I és clar que seria funció dels poders públics garantir el benestar de tots... però menysprear actes com aquests, o el gran recapte, per exemple, utilitzant el terme "caritat" en un sentit pejoratiu em sembla molt malament. (Ni tan sols les paraules respectem...)

    Col·laborar, compartir. ajudar... avui jo et dono un cop de mà a tu i qui sap si demà el necessitaré jo... són valors molt bons i la nostra societat catalana demostra que els té :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com tu crec que els catalans tenim alguns valors força arrelats i aquest de fer pinya n'és un

      Elimina
  3. Ja ho has dit, els diners posats en investigació no són caritat, no són almoina, són una inversió per a tu, per a mi, per a ell i ella, per tots nosaltres. És apostar per la vida. Sembla ser que, malauradament, com que els resultats d'això no s'acaba de veure clar com reflectir-los en un balanç econòmic de final d'any doncs és molt més senzill fotre-hi tisorada.

    Patètic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que la comentarista que va dir això de caritat em va molestar; també els contertulians que hi havia la radio. Crec que la major part d'oients deviem pensar el mateix. Jo tampoc crec que sigui caritat, potser és que la paraula té un to pejoratiu que no em convenç

      Elimina
  4. Qui deia que els catalans erem avars?

    ResponElimina
  5. Tens tota la raó. La Marató de TV3 és un gran exemple de com som els catalans quan convé i n'hem d'estar ben orgullosos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que és un bon exemple de com es poden fer les coses si tot hom hi posa el coll

      Elimina
  6. Ahir no vaig poder mirar la Marató, aquest any em toca massa d'a prop, i les ganes de plorar eren massa grans. Avui, al matí en veure el marcador, l'emoció ha estat molt gran, i a la vegada m'enorgulleixo de la meva terra, i dels catalans, que sempre sabem quan i on hem d'estar.
    Que els diners d'avui siguin per prevenir o curar demà, i com més aviat millor. Tinc una persona molt estimada, que cal que els estudis avancin!!!
    La Marató diu molt de tots nosaltres!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dafne, jo com tu tampoc la vaig veure per la mateixa raó. En el mostre cas la investigació jan o ens pot ajudar: hem fet tard. Però cal que els estudis avancin prou com perquè ningú hi hagi de tornar passar. Molta sort per vosaltres i molts ànims

      Elimina
  7. Caritat? A mi em sembla que em de parlar de solidaritat, d´empatia, de germanor, fins i tot d´estimació, perquè no!
    Enhorabona per la Marató, un bon exemple per a tots!!

    Un bombonet si, gràcies!!
    Aferradetes.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars