Calendaris d'advent anticrisi



Tots sabem que l’economia està fatal i cal que busquem solucions enginyoses i barates perquè aquest mal moment no ens tregui l’alegria de viure.  Sempre ens podem decidir per un calendari d’advent de xocolata del supermercat però els calendaris d’advents casolans on tu tries que hi ha a dins de cada finestra  tenen un punt  que els fa especial. Cada dia obres una nova finestra i  apareix un motiu dolç per somriure.  Per els que encara no tingueu calendari  a casa i esteu pensant en tenir-ne un  us deixo unes quantes idees senzilles i econòmiques per fer a casa. Eiii, no és excusa que ja ha començat. No passa res si un dia d’una sentada tens unes quantes sorpreses dolces.

El més barat i senzill de tots els que he trobat el presenta la Zel al seu blog. No hi ha xocolata però hi ha petons que també són dolços.


Aquest  és amb rotllos de paper de vàter, una mica de pintura   i unes agulles d’estendre roba tampoc no sembla especialment car ni complicat. Però cal ser previsor o tenir familia nombrosa per poder tenir-lo a temps per aquest advent. Aquí trobareu el tutorial de com fer-ho.


Ara un de modernet, per els que voleu tenir un calendari d’advent menys clàssic. Per fer-lo només cal paper o cartolina i la impressora de casa. Aquí trobareu tots els imprimibles. 



Aquest l’he trobat molt original, fàcil i divertit, però com el del paper de vàter cal ser previsor o tenir molta familia i amics per fer-lo ara d’urgència. També suposo que el pots anar construïm dia a dia.



Per no ser menys també us deixo el calendari d’advent que vaig fer el segon any del blog. La idea era prou bona però les manualitats i jo tenim certes discrepàncies Aquí les instruccions per construir-lo i aquí per de-construir-lo.  






Bé, per aquells que no tingueu calendari us he deixat moltes propostes de feina i per els que ja  en tingueu si el voleu compartir amb nosaltres només cal que ens envieu una foto i en podem fer una petita exposició.

Tant de parlar de calendaris us dec haver fet entrar ganes; doncs apa...  a menjar dolç



Moltes de les idees  per fer calendaris les he trobat a un post del blog Educació i les Tic que ens proposa 30 calendaris d’advent diferents per fer. Si voleu més idees  allà les trobareu.

Comentaris

  1. A mi ja saps que aquests posts de manualitats em tornen boja! ;-) El dels iogurts està súper bé i potser no cal esperar tant com pels rotlles de paper higiènic (que, per cert, així ben pintadets, tots igualets, queden moníssims)... però sí. Ni que sigueu dues persones, un parell de iogurts (o un iogurt i un flam... o el que sigui) cada dia i en una setmana ja tens tots els recipients... Imagina si ets família nombrosa o si demanes la col·laboració als amics. En dos dies ho tens tot!! :-)

    És que estic somrient perquè jo també tinc a la ment un post de manualitats (i això de fer servir la impressora i papers de colors es veurà que pot arribar a ser molt útil!!) ;-))

    Per cert, que el TEU calendari era una cucada... Vols dir que la Bruna s'ho va jalar TOT?? O sigui, va de-construir el calendari d'una tacada? I què tal la seva panxa? :-DD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah, agafo un TRES de xocolata, que veig que el tens "repe" i durant molt de temps va ser el meu número preferit perquè el duia en Migueli a la samarreta ;-))

      Elimina
    2. Assumpta, a mi m'agraden les manualitats però no tinc traça. La banda de les idees encara ,però la pràctica.
      Pel que fa al nostre pobre calendari , doncs sí. Hi havia posat catànies i taronja amb xocolata negre i nosaltres tenim una gossa molt fina i snob que només es menja les coses bones. Les catànies la tornen boja!.Una vegada ens van regalar un caixa de bombons de pastisseria i entre els bombons hi havia catànies. La Bruna no acostuma tocar res de menjar ( encara que l'hi deixis que hi arribi i nosaltres no hi siguem). Doncs vam deixar la caixa tancada sobre la taula de cafè i quan vam tornar , havia obert la caixa i s'havia menjat només les catànies .Els bombons estaven intactes.
      I ara la pregunta: ja tens calendari d’advent a casa? Sinó t’animes al fer el dels iogurts i ensenyar-nos-el?

      Elimina
    3. Hehehehe quina crack la Bruna!!! :-DDD Això d'obrir la caixa i menjar-se només les catànies és molt fort, eh?

      Jo... ehem... doncs he de confessar que, tot i que és una tradició que m'agrada molt, no tinc calendari d'Advent... Segur, seguríssim que en tindria si tingués fills petits o adolescents (fins i tot, grandets hehe) o néts ja, que d'aquí 17 dies en faig 52!!... Però la veritat és que no en tinc no... I fer-lo ara, d'aquí a que aconseguís els envasos ja seríem a mig Advent... però t'agafo el repte per l'any que ve, au! Així ja tenim un punt per tornar a fer calendari :-DD

      Elimina
    4. Assumpta ! :(no tens calendari... on s'és vist ! Nosaltres tampoc tenim nens i ens el fem entre nosaltres.. apa , així de xulos som :)

      Elimina
  2. "les manualitats i jo tenim certes discrepàncies", no saps com subscric aquesta frase. :-D
    Tot i això, a fer alguns d'aquests que ens mostres potser sí que m'hi atreviria que els he trobat força fàcils i divertits, Un bon recull d'enginy, aquest post. :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que som uns quants que tenim el mateix problema amb les manualitats. però voltant pels blogs veus gent amb tanta traça i bones idees que fan enveja ! :)
      Si t'hi atreveixes ja ho saps, foto cap a aquí

      Elimina
  3. el dels iogurts me’l guardo per fer-lo amb la meva nebodeta. Es una cucada, segur que s'ho passa d'allò més bé fent-lo i segur que te més traça que la tieta, bé per això no cal corre gaire :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei, ja ens l'ensenyaràs quan estigui fet, oi?

      Elimina
    2. Siiiiiiiiii Bruixetaaa!! que el podrem veure? ;-))

      Elimina
    3. si el mico petit en te ganes, que aquesta es l'altre part , aquest cap de setmana estarà amb mi i mirarem de fer-lo.... ara no prometo res :)

      Elimina
  4. Com que aquest any els nens ja tenen calendari d'Advent... dels més "normalets" i clàssics... m'hauré de recordar l'any que ve de ser previsora i fer-ne amb ells algun d'aquests.

    N'hi ha de molt divertits, ara, jo per afer amb els nens i al mateix temps que no sigui complicat de "tenir" m'apuntaré al teu, potser les bossetes les faré que no siguin transparents... per la sorpresa... :D Molt xulos tots!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carme, el meu és el més fàcil i amb una tarda està enllestit del tot. Si el fas m'agradarà veure'n el resultat . Amb "lo" artista que ets , pot quedar xulíssim

      Elimina
  5. ui, exceptuant el primer, els altres donen molta feina...

    ResponElimina
  6. Jo tampoc sóc molt manyosa, però m'han semblat molt divertides, tot serà posar-s'hi ;)

    Una mica de dolç va molt bé per aquestes hores. Salut!

    ResponElimina
  7. Si volem fer-ne algun potser que ens hi posem ben d'hora ben d'hora......mentrestant mengem xocolata

    ResponElimina
    Respostes
    1. No cal, posar-sçhi ben d'hora ben d'hora.... només calen ganes de menjar dolç

      Elimina
  8. Jo soc un desastre per les manualitats, però em quedo bocabadada ambles coses guapes que fa la gent, utilitzant només materials reciclats...

    ResponElimina
  9. El primer el vaig veure a cala Zel i em va encantar! però els altres que ens mostres també estan molt xulos.... el dels iogurts és genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí n'hi ha de moníssims. I només he posat els que em semblaven més senzills i econòmics

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars