Primer diumenge d'Advent


Comença el mes de desembre... però encara és tardor... Fa molt de fred aquest any!


Sí, fa molt de fred. La gent va pel carrer amb guants, bufandes i gorrets... fa anys gairebé no es veien gorrets aquí a Catalunya i ara sí. Us hi heu fixat?... Brrrr... Arribes als llocs amb les mans glaçades.

Però una autèntica i real emoció, una sensació de calidesa emplena el meu cor quan sóc conscient que ja comença l'Advent... temps d'Espera... Esperança.

Esperem un infant. I l'esperem amb il·lusió. Pensem en ell i ens emocionem. Com fan els pares i mares "de veritat", que s'aturen a les botigues a mirar mitjonets, mantetes i pitets i es queden embadalits davant els aparadors... Nosaltres també pensem en l'arribada d'un Nen que ens ha de portar un missatge molt important. El més important. Però, enlloc de mitjonets, mantetes i pitets, preparem els nostres cors. Mirem de treure tot allò que sigui dolent, allunyem les rancúnies -que pesen molt i no serveixen per a res- i deixem força espai per omplir-lo de somriures i abraçades totalment sincers.

L'Advent és un període de temps en el que ens anem preparant per la gran festa del Nadal, que és quan naixerà el Petitó que esperem. Dura quatre setmanes, amb els seus corresponents diumenges. La Corona d'Advent simbolitza aquests quatre diumenges amb quatre espelmes. La primera setmana n'encenem una. La segona setmana n'hi haurà dues d'enceses, la tercera tres i el quart diumenge quatre. Aquesta llum de les espelmes dissipa la foscor i les tenebres i il·lumina el camí cap a Jesús, veritable Llum del món.

Una de les cançons més apropiades en temps d'Avent és el "Veniu, veniu Emmanuel", que aquí podem escoltar en la bellíssima veu d'Enya acompanyada d'unes precioses imatges:



Avui hem parlat d'espelmetes que anem encenent durant aquest camí cap el Nadal... i, per tant, les primeres xocolatines d'aquest any en el nostre calendari, seran això, espelmes! Les podeu menjar a mossegades o deixar-les fondre ;-)

Comentaris

  1. Ja el tenim aquí, quatre setmanetes per arribar a Nadal, Ui, avui esmorzo espelma :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. - Què has esmorzat avui, Mireiona?
      - Una espelmeta
      - Com?

      :-DDDDD

      Elimina
    2. Bueno, i un croissant de formatge i pernil dolç ;) Però aquesta espelma de xocolata fa molt bona cara

      Elimina
    3. Jo Nocilla, tu! No me n'he pogut estar de menjar alguna cosa "xocolatada"... i això que el 90% de dies de la meva vida menjo un entrepà de sobrassada (bé, per ser més exactes d'una mena de pasta de sobrassada que venen al Mercadona que resulta força bona i molt més econòmica... no he mirat mai els ingredients però "gust" a sobrassada sí que en fa hehe)

      Elimina
  2. Comença aquest temps que ens acosta al Nadal i comença el nostre Calendari d'Advent catosfèric amb un post molt maco. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, MAC!! Amb el fred que fa, les fires de pessebres ja començades i aquest vídeo que vaig trobar, crec que va quedar un bon post introductori, de caire religiós... el Segon diumenge parlarem de manualitats, clar que no poden faltar al nostre calendari!! ;-))

      Elimina
  3. Tan de bo escoltéssim el missatge... tots, sobretot aquells que més diuen que creuen en aquest infant i no l'escolten mai...

    Deixo que es desfaci l'espelma d'advent amb esperança...

    Deixo que es desfaci la de xocolata amb golafreria... quina pinta!!! :DDDD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, CARME, tota... Potser l'escoltaríem més bé si féssim un esforç per ser tots una mica més infants, com dèiem l'altre dia al teu blog, en un post que em va agradar molt :-)

      Per cert... per menjar, jo també la deixaré fondre hehehehe

      Elimina
  4. Ja s'atança, i si, moment de deixar enrere tota rancúnia i omplir-nos d'esperança.

    mmmm!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. RITS, guapíssima... si ho aconseguíssim, eh? :-)
      De totes formes, jo penso que, només el fet de desitjar-ho de tot cor, de voler-ho intentar, ja ens hi apropa... :-))

      També ets xocolatera, eh? :-DD

      Elimina
  5. Vinga, comença el festival de dolços! Comença l'Advent!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Festival de dolços i mooooooooltes coses més!! :-))

      Per cert, que avui he esmorzat Nocilla i m'he recordat de tu. Fa dies que tinc el pot i el vaig "racionant", però avui m'he donat el luxe ;-))

      Elimina
  6. ara mateix em cruspeixo l'espelma i dins meu tot serà llum i dolçor!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha habitualment ja tot és llum i dolçor dins teu ;-))

      Elimina
  7. m'ha quedat un comentari una mica diabètic amb tant sucre ....gràcies ASSUMPTA!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hauré de posar espelmes per diabètics, que el meu nebot Roger i en PONS ho són i vull que puguin gaudir d'aquestes delicioses espelmes :-DD

      Gràcies a tu! ;-))

      Elimina
  8. Dolç començament del Advent, amb espelmes que enlluernen el camí i una dolça música que ens el fa més planer

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anar caminant amb aquesta música de fons, ho fa tot més màgic encara, oi? ;-))

      Elimina
  9. mentre menjo una mica de xocolata vaig a posar-me el xandall per corre una mica i fer-ho baixar, si no arribarem a Nadal com teixons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo anar a córrer em fa mandra... així que potser que vigili amb la xocolata que em tornen a fer mal els genolls (ai, els quilooooooos que no perdonen) :-DDD

      Elimina
  10. No saps quin fred fa per aquí, això ja no és la meva roqueta, però amb aquest començament tan dolç crec que aviat m'escalfaré ;)

    Bessets plens de llum!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí fa també fred de ple hivern... emboliquem-nos en mantetes, arraulim-nos al sofà, descansem que sempre es bo... i gaudim de la musiqueta i la xocolata ;-)))

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars