Fer postals de Nadal a casa (III)

Doncs sí... jo creia allò del refrany que diu "Qui dia passa, any empeny" i pensava que ja us estaríeu oblidant de les postals fetes a casa (al cap i a la fi, ja us vaig posar dos vídeos molt xulos) i que me'n podria "escaquejar" però no, no ha estat així.

Resulta que un Follet del Nadal que és molt trapella, va fer que, en programar el calendari, el dia 20 quedés vuit... Pobre dia vint! I, clar, no pot ser un Calendari d'Advent amb una casella sense res!!

Quina carona posarien els blogaires de bon matí quan anessin a agafar la xocolata i a veure el post del dia? Quina expressió de desil·lusió!... I això no es pot permetre! :-))

Bé doncs, anem a fer postals...

La meva idea era fer una "versió infantil" d'aquestes postals que estan de moda d'Scrapbooking... O sigui unes postals que es poguessin fer junt amb els més petits de la casa que haguessin de retallar i enganxar i amb materials molt més econòmics. Per començar, no sé si ho sabeu, totes les cartolines que fan servir els scrapbookeros són totalment ecològiques, lliures d'àcids i no sé què més. Jo he fet servir cartolines normals i corrents. Algunes de les sanefes i dibuixets emprats han estat impresos a casa en una cartolina molt fina (o un paper gruixut).


No sabia encara quins materials faria servir, així que he fet una fotografia a tot el que tenia com a "possibilitat" tot i que al final hi ha coses que ni les he tocat, com, per exemple, la llana.

Una de les coses que em feia més gràcia era utilitzar GOMA-EVA com a base, ja que és un material tou i es treballa molt bé ;-)

COMENCEM!!

1.- Agafem dos trossos de Goma-eva de la mida que volguem tenint en compte que aquesta postal s'ha de poder obrir i tancar.


La Goma-eva, si es doblega, no passa res, recupera la seva forma inicial. En canvi, si s'escalfa, pot canviar. Decideixo planxar-la perquè agafi la forma que vull (la planxo entremig d'un tovalló).

2.- Retallo la imatge que vull que estigui a la coberta, d'un munt que vaig imprimir ahir. En retallo dues, una per a cada postal i agafo també unes cartolines -també de l'Abacus- que tenen fons de colors.


3.- Aquestes cartolines són diferents per l'anvers que pel revers. Així doncs la faré servir en els dos sentits. Tallo una tira d'uns 7 cm. amb les tisores de zig zag.


4.- Col·loco un tros de la tira tallada a la coberta de cada postal i, damunt, enganxo la imatge que volia posar al davant. Queda així


5.-(Al llarg del dia d'avui aquest post s'anirà actualitzant fins arribar al resultat final ;-)

6.- Aaaaai!! Que em vaig deixar la xocolataaaaaaa!! Aquí està! ;-)


7.- Actualitzem. Són les 9:46. També vaig imprimir una mena de "pàgines" per escriure missatges (tot això surt buscant paraules com "free scrapbooking" o "scrapbooking print" i afegint "paper" o "labels" "ribbons" i au, anar passant hores hehe) Si som una mica "sexistes" podríem dir que aquí tenim dos models un més femení i l'altre més masculí... Evidentment, cadascú que triï el que més li agradi:


8.- Com a mi no m'agrada mai oblidar que el Nadal és, en primer lloc, una festa religiosa, hi vull posar una imatge d'algun naixement... per això també vaig buscar models per imprimir. De tot això es tracta de retallar els trossets que vulguem


9.- I com l'Scrapbooking és ple de nivells enganxats uns damunt dels altres, retallem també alguna campaneta, tros de sanefa, etiqueta...


10.- Ha arribat el moment de posar-hi una cinta. Compreu-la a la merceria de tota la vida, que les venen per metres i mig metre de cinta com aquesta us pot costar 60 o 70 cèntims... A una botiga de Scrap no vull ni pensar-ho ;-))


11.- Amb una màquina de fer forats normal i corrent foradem la postal en la manera que es veu a la foto i anem enganxant tots els elements...


12.- Retallem una etiqueta nadalenca


13.- I amb cordonet daurat (aquest és comprat directament als "xinos" crec que 90 cèntims la bobina sencera) lligarem l'etiqueta passant-la pel forat que hem fet.




Algú s'anima?

Jo vaig a esmorzar, que m'ho he guanyat!! ;-))

Comentaris

  1. Quan he vist tot l'escampall d'eines i estris necessaris de la primera foto ja m'he atabalat una mica. Però veig que, pas a pas, la cosa no sembla tan difícil. :-))
    Esperarem a veure quin és el final, que no dubto que serà molt maco. :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. MAC, Bon dia! ;-)) Jo vaig agafar coses que creia que podria necessitar, però no les vaig utilitzar pas totes ;-))
      Ei, ja pots agafar xocolata, que aquesta matinada l'he oblidat!! :-DD

      Elimina
  2. Precioses, precioses, precioses, i gens complicades.
    Ets un crack!!

    Quins abrets de xocolata més "cuquets"! En puc agafar dos?? :)
    Aferradetes i molt bon dia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha després dels "piropus" en pots agafar mitja dotzena... o més!! :-DDD

      Elimina
  3. Veig que no t'hi poses pas per poca cosa. Hauries de veure com es casa meva, la única guarnició es el barret de para noel que porta el peix...

    ResponElimina
    Respostes
    1. He de reconèixer que m'encanta fer coses d'aquestes... Si pogués viure de l'artesania seria feliç... Tinc el cor totalment hippy... Amb el meu cabell canós llarg, un cistell penjant ple de "tonterietes" de les meves i anar venent... ;-)

      Per cert, el peix deu estar preciós!! :-DD

      Elimina
  4. Com ja havia suposat, un resultat final fantàstic.Felicitats i esmorza de gust que és ben cert que t'ho has guanyat. Jo no sé si m'ho he guanyat, perquè encara que les targetes m'han agradat molt he d'admetre que no les faré, però tot i així m'agafo un parell d'aquests arbres de Nadal de xocolata. :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ets bona persona, MAC ;-))

      Sí que he esmorzat de gust sí hehehe. He menjat pa amb mantega i melmelada (perquè és divendres, sinó hauria menjat sobrassada), un cafè amb llet i una mandarina (adoro les mandarines! ahir potser me'n vaig menjar 9 o 10) i llavors he marxat que havia quedat amb la Gill i la seva germana Claire, que ha vingut a Catalunya a passar el Nadal... La Gill parla català, però la Claire només anglès... hehehe... però ens entenem! (És el que fa la bona voluntat) i allí, al Soler i Pont (ja saps, Pça Llibertat, prop del carrer Ample) he pres un tallat que estava deliciós...

      Agafa, agafa xocolata ;-)

      Elimina
  5. Ostres quines idees mes xules!!! Apuntades per l’any vinent :)

    ResponElimina
  6. Molt enginyoses , totes elles !!
    Bones festes !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Artur! Molt bones festes també per a tu! ;-))

      Elimina
  7. Tants posts de fer postals! Finalment heu animat la Mireia i aquest any també les fem manuals. No surten tant bé com les que pengeu, però es el nostre primer cop. No queden tant boniques però estan fetes amb molt de carinyo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oooooh! M'agradaria moltíssim poder-les veure! Segur que estan molt bé! Només cal fixar-se en com feu els paquetets de panellets que envieu per Tots Sants per adonar-se'n que és habilidosa! ;-)

      Elimina
  8. Ohhhh, quines postals més xules. Entre aquest post i el de l'altre dia no vaig poder resistir-me a la temptació d'entrar a una botiga de Scrappbooking d'aquestes. QUIN HORROR i QUIN ERROR!!! tenen un munt de coses xules i no vaig poder evitar comprar-me alguna per fer les postals de Nadal. Feia molt de temps que no les confeccionavem nosaltres, tot i que sempre hi afegiem el nostre toc.

    Les teves són molt xules i he apres alguna cosa que no sabia amb el teu post: Això de la goma-eva i la planxa pot donar molt de joc i que els fulls de scrappbooking no porten de res. i em fas enveja jo sóc incapaç de tallar amb les tisores de ziga-zaga, em queda tot fatal.

    Ja tinc les postals fetes i han quedat prou resultones, això sí els estris que vaig comprar a aquells botiga fan les coses més senzilles, no es pot negar. També és cert que moltes coses es poden subtituir per altres comprades al xinos o una merceria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. QUIN HORROR i QUIN ERROR!!! Hahahaha ai, ai, ai que això enganxaaaaaaa molt!! ;-))

      I tu que ets bona fotògrafa, ja has vist els àlbums de fotos que fan? :-DDD

      http://www.youtube.com/watch?v=d-fHot6r1TM

      http://www.youtube.com/watch?v=z4WXJ2svIHQ

      Què et vas comprar? ;-)
      Vaaaaaaaaaaaaa posa fotos!!! :-DD

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars