Què santa Llúcia ens conservi la vista!

Avui .....és el dia en que tradicionalment s'iniciaven les festes al voltant del Nadal .....era el dia en que inaugurava la tradicional fira pessebrista .....ja fa uns quants anys que factors aliens a tot plegat fan que ja no sigui així, ja fa molts dies que els llums de Nadal llueixen encensos, ja fa dies que davant la catedral de Barcelona i als jardins de la Sagrada Família conviuen les parades de verd: eucaliptus, vesc , suro, avets, tions,  i altres ....amb les de figuretes de tota la vida i ,altres, com els caganers que ara ja es fan de tota mena .....mossos caganers, esportistes, polítics amb els pantalons abaixats .....jo, complint amb la tradició, he comprat vesc , també m'he firat una caseta pessebre de suro ......ara les meves figuretes, de plàstic tenen un nou aixopluc.....Santa Llúcia ens conservi la vista ! deien els meus avis......patrona de les modistes, estudiants i tots aquells oficis en que la vista és essencial .......fa molts anys a Venècia, gairebé per casualitat, vaig anar a parar a una església, on resulta que diuen es conserva el seu cos o almenys parts d'aquest.....  i a la catedral de Barcelona hi ha la capella , romànica ,de santa Llúcia .....on de petita , portada pel pare, hi solia entrar .....i em quedava una mica entre espantada i admirada , quan m'explicava que la van martiritzar fins al punt de treure-li els ulls....en el nostre present hi ha homes i dones dolentes que pretenen no pas treure'ns els ulls però sí que estiguem cecs a totes les malifetes que a cops de lleis injustes ens volen  fer-nos encegar......

Què Santa Llúcia ens conservi la vista i el do de mirar amb els ulls dels altres , que no ens deixi estar cecs i ens faci lúcids i lúcides .....
I si teniu els ulls ben oberts a les petites grans coses bones de la vida preneu i tasteu
obrim bé els ulls!

Comentaris

  1. Que Santa Llúcia ens conservi la vista, Elfree. Jo també recordo la capella de Santa Llúcia i les explicacions del seu martiri que esgarrifaven i esgarrifen...

    Obrim bé el ulls i que Santa Llúcia ens hi ajudi!!! :DD

    Sí i sí!!!

    (ah! que això no té res a veure? potser no, però és que m'ha entrat com una mena de tic)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahahaha Sï, Sí, jo també ho afirmo tot per duplicat!! :-DD

      Elimina
  2. La vista és moooolt important! Oi tant que sí! I ojalá Santa Llúcia ens la coservi per molts i molts anys!

    ResponElimina
  3. "Què Santa Llúcia ens conservi la vista i el do de mirar amb els ulls dels altres". Que bé que ens aniria si aquest desig es fes realitat. M'uneixo a demanar-lo!!

    ResponElimina
  4. Preguem a Santa Llúcia, que bona falta ens fa tenir-los ben oberts, nets i amb l'òptima posta a punt, per veure-hi molt i molt clar.

    De moment, com he vist la xocolata, faig un tastet. :)
    Aferradetes!!

    ResponElimina
  5. Si et poses a mirar tots les morts dels sants segons diu la biblia n'hi ha fer-se'n creus (jijiji), vull dir que tots els van torturar de maneres molt originals, realment tenien motla imaginació en aquella època

    ResponElimina
  6. "Què Santa Llúcia ens conservi la vista i el do de mirar amb els ulls dels altres , que no ens deixi estar cecs i ens faci lúcids i lúcides ....." tant de bo!!!!

    ResponElimina
  7. La primera vegada que vaig sentir aquesta expressió va ser en boca de la meva padrina. L'església del poblet és dedicada, precisament, a Santa Llúcia.

    ResponElimina
  8. Les xocolatines no les penso perdre de vista......ummm

    ResponElimina
  9. Que Santa Llúcia ens conservi la vista! I que siguem lúcids i resistents.

    ResponElimina
  10. la imatge de santa Llucia amb el platet a la mà fa bastanta angunia, però això sí que ens conservi la vista

    ResponElimina
  11. ELFRI!! Mira que tard passo pel teu bonic post!... He estat una mica malalta però ja està (bé, em vaig "embutir" d'ibuprofenos per un brot molt bèstia d'artritis i ahir estava marejada... entrava cinc minuts als blogs i ho havia de deixar) però no podia faltar! A més, com tu ets una fada bona de la catosfera, segur que em perdones ;-))

    Jo també recordo Santa Llúcia com a l'obertura de les Festes Nadalenques :-) I, veus? no sabia que també fos patrona dels estudiants. Sí ho sabia de les modistes, les brodadores (i suposo que les que fem artesania hehehe)

    Agafaré una pastilla de xocolata... Sí!
    Concretament de xocolata amb llet? Sí!

    :-DDD

    ResponElimina
  12. Ah! Quan la meva mare perdia alguna cosa per casa (allò típic que no recordes on has deixat les claus, o duies un paper a la mà, el deixes a un lloc i no ho recordes... o has perdut les ulleres de llegir, o unes tisores...) ella sempre resava un Parenostre a Santa Llúcia ;-))

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars