Ha començat l'Advent!

L'Advent és el període de temps en el que, durant quatre diumenges, ens preparem per celebrar el Nadal i és que la paraula "advent" ve del llatí i vol dir "adveniment", "vinguda", o "arribada", així doncs i la frase "adventus Redemptoris" vol dir "vinguda del Redemptor". Així doncs, pels cristians, "advent" s'associa amb l'arribada del Nadal, que es correspon al naixement de Jesucrist.

Tot i que molta gent no ho sap, la majoria dels anys d'Advent comença els darrers dies de novembre. Enguany ha començat avui, 30 de novembre.

Es tracta, doncs, de la preparació espiritual per a una de les festes més importants del calendari cristià. Aquestes quatre setmanes es poden marcar amb espelmes en el que s'anomena "Corona d'Advent". A l'església, abans de començar la missa, el primer diumenge s'encén una espelma, el segon dues, i així...


I també, a moltes cases, es posa una corona d'Advent com a decoració, ja que són molt boniques.




Als més petits també els agrada molt fer una corona com a manualitat, ja sigui retallant i enganxant, pintant...


Són moltes les tradicions que, al llarg dels anys, s'han anat desenvolupant al voltant d'aquesta festa. Per exemple, aquí, a Catalunya, durant l'Advent donem de menjar al tió, al qual abriguem molt bé amb una manta perquè estigui ben a gustet.


Però hi ha una tradició molt bonica, d'origen anglosaxó, que darrerament està arrelant força a casa nostra. Són els calendaris d'Advent. És tracta d'uns calendaris de "compte enrere" per saber quants dies falten per Nadal.

El primer calendari d'advent que es coneix era del 1851 i es va pintar a mà. El 1908, Gerhard Lang va editar el primer calendari d'advent imprès, que va tenir molt d'èxit. Contenia vint-i-quatre estampes, a cada una de les quals normalment hi havia un personatge religiós dibuixat, com per exemple un sant o la Mare de Déu, que cada dia s'havia d'enganxar al calendari. Mireu quina cosa tan bonica!


Actualment són molt populars. N'hi ha de moltes formes i materials i són moltes les persones que els agrada fer-los manualment per obsequiar els més petits. Una de les coses que s'hi ha afegit més modernament és el fet de posar una xocolatina, un caramelet o alguna petita sorpresa a cada casella del Calendari. Cosa que fa que els dies passin de forma molt més emocionant pels xiquets de la casa.


Fa uns anys, la MIREIA, va tenir la idea de convertir un Blog en un Calendari d'Advent. El compte enrere fins arribar al Nadal estaria format per un post diferent cada dia... i... però bé,  jo us estava explicant coses de l'Advent... La història d'aquest Blog potser seria tema per explicar un altre dia :-)

Tots preparats? En poques hores, COMENCEM!!!

Comentaris

  1. Comencem, doncs!!! Una bona i completa explicació de l'Advent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa il·lusió conservar les tradicions catosfèriques, eh? ;-))

      Elimina
  2. En els calendaris d'advent pels diabètics en comptes de xocolata o caramels, darrere de cada número s'hi posa un tros de llonganissa.

    ResponElimina
  3. Ha començat! aquest any, m'agafa especialment freda. Sempre m'ha agradat molt (més que el temps de Nadal i tot) xò aquest any m'hi sento lluny. Aviam si poc a poc, m'hi acosto. Ja és això, preparar-nos pel gran dia.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars