Quart diumenge d'Advent.- Encenem la quarta espelma


Ja tenim les quatre espelmes enceses! Què boniques les quatre flames! Amb el foc no passarem fred ni quedarem a les fosques, ens dóna escalfor i llum!

La setmana passada vàrem parlar del color de les espelmes (tot i que a mi, que m'encanten vermelles o blanques, les segueixo posant d'aquests colors, tant hi fa!) i avui parlarem de la base que les aguanta, de la corona en sí mateixa, en forma de cercle, figura geomètrica que no té ni principi ni fi. La Corona d'Advent ens recorda l'unitat i eternitat de Déu, un de sol i també sense començament ni final. També simbolitza l'amor envers Déu i els homes, un amor que no hem de permetre que mai s'aturi.


Les branques verdes representen Crist ressuscitat, viu entre nosaltres. El verd és el color de l'esperança i de la vida, l'esperança que és bàsica durant l'Advent (estem esperant el naixement de Jesús). Les branques, ens fan pensar en arribar a una estreta unió amb Déu, com les branques al seu arbre.

Ei... diumenge que ve ja és Nadal!!

Us deixo uns xaiets de xocolata... hehehe no sé si els posareu al pessebre o us els menjareu ràpidament! :-))



Comentaris

  1. Totes enceses fan molt goig. M'agrada saber el significat dels símbols. Agafo un trosset de barana, no goso espatllar aquests xaiets tan bufons.

    ResponElimina
  2. Entendre les tradicions és conèixer el significat dels símbols, gràcies als teus posts ho fem una mica més. :-)

    Jo sí que m'agafo un xai però trio aquell de xocolata negra que hi ha mig amagat al darrere de tot, que també em sap greu desmuntar aquest quadre tan maco. :-D

    ResponElimina
  3. els símbols són molt importants gràcies mil ....mmmm que bons aquests bens de xocolata!!! ostres diumenge vinent Nadal !!!

    ResponElimina
  4. Jo agafo un dels altres dos xaiets de xocolata negra! Va, el posaré al pessebre fins a la Candelera... llavors no sé si el guardaré amb les altres figuretes o si no podré resistir la temptació! nyammmmm

    ResponElimina
  5. Sempre s'aprenen coses noves. No en coneixia la simbologia

    ResponElimina
  6. Molt maca la simbologia de la corona d'Advent.

    Els xaiets una preciositat... sap greu de menjar-los i tot! M'apunto a un trosset de barana!

    ResponElimina
  7. Parles de simbologies dels elements al voltant de Nadal. Des del 28 de novembre, crec, estem, a través dels nostres escrits, en una celebració conjunta de l'advent. Proposo un pas més, la nit bona, en el dia de Nadal, en qualsevol moment, fem una picada d'ullet conjunt, qualsevol gest, qualsevol brindis a l'infinit, qualsevol mirada a allò desconegut, però que sapiguem que en aquest instant tot un seguit de gent de diferents llocs, de diferents maneres però que participen d'un interès comú s'uneixen en el núvol de la fraternitat, en el sentit de la humanitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla genial! :-))

      En algun moment de la Nit de Nadal o del Dia de Nadal, faré una petita aturada i dedicaré un pensament positiu, d'amor i pau a TOTS els blogaires que estan participant en aquest calendari, a tots els que no hi participen però llegeixen, a tots els que en algun moment s'han creuat amb nosaltres, a tots els Internautes del món... a les seves famílies, a la gent gran, jove, als infants... a TOTA LA HUMANITAT!

      Ho fem tots?

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars