Manualitats.- Segells Nadalencs (II) .- Postals de Nadal fetes a mà

Hola!! A la primera part d'aquest post doble, ens vàrem quedar a punt d'acabar el segell que estava fent especialment per aquest post. Doncs bé, aquí tenim el resultat final. Us l'ensenyo entintat perquè es vegi millor el dibuix.


L'altra dia us vaig ensenyar alguns dels segells nadalencs que he fet però en vaig deixar d'altres per poder-los posar avui. Són aquests:


Anem, doncs a muntar les nostres postals de Nadal! A més de les cartolines típiques de scrap (n'he comprat dues amb estrelletes) n'agafem també algunes de colors variats normals i corrents, que són més econòmiques:



Bé... ara ens trobem amb el tema TINTES. Per imprimir els segells, el més normal és agafar tintes molt pigmentades que no són amb base d'aigua perquè així, després, si volem, podem pintar per damunt de la impressió amb aquarel·les, per exemple, sense que es barregi tot. En aquest cas, però, jo he agafat una tinta que SÍ es base a l'aigua (si la mullo la puc fer servir com una aquarel·la) perquè no vull pintar per damunt i perquè m'interessa un efecte d'impressió més suau.

Tallo la cartolina d'estrelletes en la mida que vull i, després, un quadret més petit en un altre color... amb un aplicador poso tinta pel voltant de la cartolina de color i, amb aquesta mateixa tinta, faré la impressió. Fixeu-vos que el segell no queda totalment impregnat sinó que fa com gotetes. Veurem quin efecte aconseguim:




Ara agafo un altre segell i aquest sí que l'imprimiré amb una tinta més forta de color blau. Tenim aquí una Mare de Déu amb el Nen en un segell de forma rodona. Aquests segell és de tipus "NEGATIU", o sigui, que el que forma el dibuix és el que eliminem quan carvem.


Una altra forma d'entintar segells és amb retoladors. Ara hi ha infinitat de retoladors amb punta tipus pinzell que van molt bé. Pintes el segell i ja el pots imprimir. Aquí pintaré uns petits segells amb forma d'arbre de Nadal (també segells "en negatiu")


I, en una rodona de cartolina blanca, imprimirem un segell amb una espelmeta i unes fulles (aquest és un segell "en positiu" perquè el que imprimim és el dibuix que ha quedat després d'haver carvat tot el voltant. Els segells en positiu són molt més difícils de fer que els "negatius")


Ara, si volguéssim, podríem pintar amb retoladors, aquarel·les o altres colors, l'interior del dibuix del segell.

I, per acabar, sobre una cartolina de color,  imprimim el segell "Bon Nadal" amb una tinta ben pigmentada i el segell de les campanetes en un cercle en blanc. Aquest segell de campanetes és bàsicament "positiu" menys les fulletes que són en "negatiu". Amb un mini segell que tant podria simular estrelletes com floquets de neu, faig diverses impressions en blau.


Espero que us hagin agradat!! Com també espero que us agradin aquestes bossetes de bombons que us he preparat, totes amb els seus llacets...

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars