Fer postals de Nadal a casa (IV)

Espero que no hi hagi cap bona ànima que s'hagi esperat a les 00:01 per veure el nou post del Calendari... i és que avui li toca posar la pàgina a una que va bastant despistada. I, a més, m'ha donat per fer un mini-vídeo i... això tarda molt de temps! :-)

Bé, avui us vull ensenyar uns petits arbres de Nadal fets en paper. Són molt fàcils, tan sols cal agafar-los el truc.Quan els tinguem fets, els podem utilitzar per fer unes postals de Nadal o, també, enganxant-los un filet brillant que serveixi per lligar-los, per decorar l'arbre "de veritat".

Primer necessitem paper decorat que tingui dibuixets nadalencs (o, senzillament colors dels que associem amb Nadal: verd, vermell, daurat...). Jo tenia paper de regal del mateix que ja vaig utilitzar fa uns anys per fer unes targes. Com el disseny és molt diferent, no passa res per repetir el paper :-)


Amb unes plantilles que tinc fetes en cartolina (o amb uns gots, o un compàs, o...) marco uns cercles d'uns 10 o 12 cm. de diametre.


Fem el mateix amb un paper diferent però que també tingui aquests colors que ens interessen.


Llavors enganxem els cercles de paper per parelles de forma que, per un cantó es vegi un paper i per l'altre cantó l'altre paper. O sigui, que anvers i revers siguin diferents:



Ara dobleguem cada cercle per la meitat, pel diàmetre i retallem. De cada cercle en fem dues parts.


I ara bé quan formarem l'arbret. Es tracta de doblegar un triangulet de paper (no pel centre, sinó més gran) i, a partir d'aquest doblec, anar-ne fent d'altres, com formant un acordió:


La forma arrodonida del paper farà que els doblecs cada vegada quedin més "petits" i seran les diferents "capes" del nostre arbre. Perquè s'entengui millor, he fet un parell de vídeos absolutament desastrosos, que m'han fet perdre hores però que, amb tota la il·lusió del món us poso aquí :-)



Després de tot això, tenim una bona plantació d'avets! Un cop acabats, podem posar una miqueta de cola entre alguns dels plecs perquè no se'ns desfacin, però no cal que quedin absolutament "aixafats", si s'obren una mica, dóna volum i queda bé.


Ara agafem unes cartolines verdes i vermelles (també les guardo de les que van sobrar d'anys passats... tot això sempre es reciclable)


I muntarem les postaletes en dos models iguals però amb els colors intercanviats. Trieu la mida de la cartolina que volgueu (les meves fan 16 x 10 cm. aprox.) i talleu també una tira de cada color, de la mateixa llargada i uns 4 o 5 cm. d'amplada (segons la mida dels vostres arbrets). Enganxeu un arbret damunt de la tira verda i un altre damunt la tira vermella. Després enganxem la tira vermella damunt la postal verda i la tira verda damunt la postal vermella.



Enganxem l'arbre a la cartolina amb cinta adhesiva de doble cara, que quedi ben fort.

Ara ho decorarem una mica. Amb uns bolis de gel daurat i platejat farem com un "repunt" al voltant de les cartolines: Daurat damunt del vermell i platejat damunt el verd (aquests bolis aguanten d'un any per l'altre fantàsticament)



I, finalment, escrivim el text que vulguem. També en platejat damunt el color verd i daurat damunt el vermell:




Altres presentacions...
Introduint cartolina blanca i bolígraf de gel blanc, o jugant amb un petit trepant d'estrelles, podem aconseguir fàcilment resultats diferents:





Bé, espero que no estigueu avorrits de tant "arbre" perquè, si heu arribat fins aquí, us porto un regal deliciós! Mireu quins arbres de Nadal de xocolata formant uns pisos amb fruites confitades (no era un dels desigs a demanar això d'una capseta de fruites confitades? (Veure el comentari d'en McAbeu al post de la Mireia)

Comentaris

  1. Molt xules, sempre quedo parat amb les teves manualitats. Ets tota una artista. :-))

    I ha valgut la pena esperar més enllà de les 0:01 per poder veure els vídeos. Quina habilitat doblegant els arbres de Nadal amb una sola mà, suposo que amb l'altra aguantaves la càmera... però aleshores com t'ho feies per tocar el piano per a la música de fons? :-DDD

    M'agafo mitja porció de fruita confitada sense gaire sucre, l'altra mitja és per PONS que ahir em va renyar perquè vaig agafar dos trossets de xocolata. ;-)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!! :-)
      Sí, amb l'esquerra, que és la bona doblegava, amb la dreta aguantava la càmera i amb els peus tocava un petit pianet :-DDD
      El "truc" és haver-ho doblegat primer i així, com ja hi ha les marques senyalades es pot fer amb una sola mà... vaig provar de fer-ho directament i ho podia fer però anava molt més poc a poc i no tenia prou temps de gravació a la càmera!! hehehe

      Aquest PONS ens fa anar de bòlid a tots! ;-))

      Elimina
  2. Són moníssims aquests arbres... m'han agradat molt segur que es poden fer servir per un munt de decoracions.

    Jo miraré de fer-los amb les dues mans, per això... ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahaha jo les vaig fer amb les dues mans! La versió "vídeo" doblegava sobre els plecs ja marcats ;-)))

      Ja veuràs que són súper fàcils! Els pots fer amb els nens! :-))

      Elimina
  3. això no és un post és un taller de manualitats meravelloses! vídeos i tot! quina crac ! au agafo xocolata ! jo sóc molt patosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Elfriiii!! hahaha que són molt fàcils de fer, de veritat! :-)))
      Menja, menja, que n'hi ha molt :-DD

      Elimina
  4. per això calen moltes hores i sobretot molt bones mans.....Bon Nadal i bon advent

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira qui parlaaaaaaa!! Tu que vas fer aquells bancs impressionants... allò si que no està a l'abast de qualsevol, s'ha de tenir moltíssima traça... no t'atreviràs amb una postaleta? :-DDD

      Elimina
  5. M'encanta! Estava esperant en candeletes el teu post per veure com es feien. Ho havia provat però no els doblegava bé . Ho feia pel centre i no em sortien.Ara ja m'has donat una idea per les postals de Nadal. A veure si m'hi poso.
    Haurem de fer un recull de tots els teus posts de manualitats. N'hauràs de fer un canal youtube.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe quan em vas preguntar si els arbrets anirien al post vaig tardar a respondre el mail perquè fos més sorpresa :-DD
      Ah, clicant l'etiqueta "Manualitats" ja surten tots... per cert que ahir ho vaig fer i vaig trobar postals que ni recordava haver fet!! hahaha

      Elimina
  6. son molt bonics i com a punt de llibres poden quedar perfectes! Llastima que jo no tinc mans per les manualitats, tinc greps!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En un dels arbrets, vaig fer el primer plec bastant estret i em va quedar l'arbre més llarg i prim i vaig pensar en un punt de llibre! :-)
      Baaaah! Segur que et queda la mar de bé si ho proves! I, a més, passes una estona divertida!

      Elimina
  7. Quina feinada! Jo no decoro l’arbre per no tenir tota aquesta feina. De fet no poso arbre. Ni decoro la casa, ni el pessebre, ni res de res... De fet, escombro perquè tinc el Roomba que sinó ni això xD

    ResponElimina
  8. Ara que les nenes han crescut no tenen tantes ganes de fer manualitats, llàstima, perquè són xulíssimes.
    I els arbrets del final també criden Menja'm!

    ResponElimina
  9. Què he de dir de les teves mans que no sapiguem tots??
    Tens màgia, ja t'ho he dit moltes vegades!!

    I ara que he vist que es pot fer (no jo), agafo dolços que ja és hora de berenar ;)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanten els comentaris, són com regals virtuals!

Entrades populars